• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ικανοποιηση στη Βιεννη για την αφαιρεση της χωρας απο τη γερμανικη λιστα των επικινδυνων περιοχων λογω κοροναιου

Ικανοποίηση στη Βιέννη για την αφαίρεση της χώρας από τη γερμανική λίστα των επικίνδυνων περιοχών λόγω κοροναϊού

ΔΙΕΘΝΗ 11.06.2021 - 17:48

tirolo_austrai_g
Ικανοποίηση επικρατεί στη Βιέννη, μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της γερμανικής κυβέρνησης να αφαιρέσει από την ερχόμενη Κυριακή, 13 Ιουνίου, ολόκληρη πλέον την αυστριακή επικράτεια από τη λίστα των επικίνδυνων, λόγω κορονοϊού, περιοχών.
Είχε προηγηθεί νωρίτερα ανακοίνωση από το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ότι τα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια Τιρόλο και Φόραρλμπεργκ δεν θεωρούνται πλέον περιοχή κινδύνου.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κυβερνήτη του ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου Γκιούντερ Πλάτερ, ο οποίος τόνιζε πως "το γεγονός ότι η Γερμανία έχει ανακοινώσει ότι θα αφαιρέσει το Τιρόλο από την κόκκινη λίστα από την Κυριακή είναι μία πολύ καλή είδηση - επίσης για τον τουρισμό στη χώρα μας".

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, αυτή η απόφαση οφείλεται στη θετική εξέλιξη των νέων λοιμώξεων στο Τιρόλο, στο οποίο η αποκαλούμενη "επίπτωση επτά ημερών" -- αριθμός νέων μολύνσεων εντός επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους -- ήταν πολύ κάτω από 50 για πολλές ημέρες,.
"Χαίρομαι που την Κυριακή, για πρώτη φορά από τις 25 Σεπτεμβρίου 2020, το Τιρόλο δεν χαρακτηρίζεται πλέον ως περιοχή κινδύνου, πράγμα που σημαίνει επίσης σημαντική ανακούφιση για όλους τους Τιρολέζους - αλλά ειδικά για εκείνους που βρίσκονται στη συνοριακή περιοχή του Τιρόλου-Βαυαρίας", επισήμανε ο Γκιούντερ Πλάτερ.

Από την 1η Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους, ολόκληρη η αυστριακή ομοσπονδιακή επικράτεια, με εξαίρεση τις κοινότητες Γιούνχολτς και Μίτελμπεργκ/Κλάινβαλζερταλ, βρίσκονταν στην κόκκινη λίστα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ -- γεγονός που είχε προξενήσει μεγάλη δυσαρέσκεια και κριτική από την Αυστρία -- ενώ από τις 6 Ιουνίου 2021 ήταν μόνο τα ομόσπονδα κρατίδια του Τιρόλου και του Φόραρλμπεργκ.

Τώρα, όλοι όσοι εισέρχονται στη Γερμανία από την ξηρά από το Τιρόλο και το Φόραρλμπεργκ δεν θα πρέπει πλέον στο μέλλον να συμμορφώνονται με τυχόν περιορισμούς εισόδου που σχετίζονται με τον κοροναϊό.

Από την Κυριακή, εκτός από ολόκληρη την Αυστρία, αυτό ισχύει για μέρη της Ελλάδας, της Κροατίας, της Πορτογαλίας και της Ελβετίας καθώς και για ΗΠΑ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κοσσυφοπέδιο, Σερβία και Ουκρανία, που δεν θεωρούνται πλέον περιοχές κινδύνου.

Γενικά, ως περιοχές υψηλής συχνότητας κρουσμάτων θεωρούνται εκείνες στις οποίες ο αριθμός των νέων μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας (επίπτωση 7 ημερών) είναι πάνω από 200.

Περιοχές κινδύνου θεωρούνται περιοχές με "επίπτωση επτά ημερών" πάνω από 50, και, σύμφωνα με τον πίνακα ελέγχου του Οργανισμού για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων στη Βιέννη, στα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια Φόραρλμπεργκ και Τιρόλο, η "επίπτωση επτά ημερών" είναι κάτω από 40.

Σημειώνεται ότι η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε ασκήσει έντονη κριτική στους αυστηρότερους κανονισμούς εισόδου, που ίσχυσαν από τα μέσα Φεβρουαρίου στα γερμανικά σύνορα με το αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου και την Τσεχία, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση των μεγάλης μεταδοτικότητας παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού.

"Το de facto σφράγισμα για τους Αυστριακούς , της 'μεγάλης και μικρής γερμανικής γωνίας΄ (σ.σ. όπως αποκαλείται η εκεί παραμεθόρια περιοχή) είναι απολύτως απαράδεκτο, και αυτό το μέτρο της Βαυαρίας (σ.σ. του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου) είναι ανώριμο και προκαλεί μόνο χάος", δήλωνε στις 14 Φεβρουαρίου ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ είχε ζητήσει να υπάρχει "μέτρο και στόχος" αυστηρότερων μέτρων και είχε προειδοποιήσει κατά "υπερβολικά υπερβολικών βημάτων τα οποία περισσότερη ζημία κάνουν, παρά καλό".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





ΣΧΕΤΙΚΑ

Νορβηγία: Συνελήφθη ένας ανήλικος που κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση εναντίον ενός κέντρου του ΝΑΤΟ

ΔΙΕΘΝΗ 27.02.2026 - 21:59

Οι πτήσεις προς Τεχεράνη ακυρώθηκαν για απόψε το βράδυ από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

ΔΙΕΘΝΗ 27.02.2026 - 21:51

ΗΠΑ: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο τη Δευτέρα στο Ισραήλ για συνομιλίες για το Ιράν

ΔΙΕΘΝΗ 27.02.2026 - 21:47

ΟΗΕ: Ο Γ.Γ. Γκουτέρες ζητεί άμεση εκεχειρία μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν

ΔΙΕΘΝΗ 27.02.2026 - 21:42

Γερμανία: Ικανοποίηση του υπουργού Εξωτερικών Βάντεφουλ για την απόφαση προσωρινής εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur

ΔΙΕΘΝΗ 27.02.2026 - 21:37

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Νορβηγία: Συνελήφθη ένας ανήλικος που κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση εναντίον ενός κέντρου του ΝΑΤΟ

    ΔΙΕΘΝΗ 27.02.2026 - 21:59

    Οι πτήσεις προς Τεχεράνη ακυρώθηκαν για απόψε το βράδυ από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

    ΔΙΕΘΝΗ 27.02.2026 - 21:51

    ΗΠΑ: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο τη Δευτέρα στο Ισραήλ για συνομιλίες για το Ιράν

    ΔΙΕΘΝΗ 27.02.2026 - 21:47

    ΟΗΕ: Ο Γ.Γ. Γκουτέρες ζητεί άμεση εκεχειρία μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν

    ΔΙΕΘΝΗ 27.02.2026 - 21:42

    Γερμανία: Ικανοποίηση του υπουργού Εξωτερικών Βάντεφουλ για την απόφαση προσωρινής εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur

    ΔΙΕΘΝΗ 27.02.2026 - 21:37

    ΔΝΤ: Απαραίτητο για την Ουκρανία να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του δανείου των 8,1 δις δολαρίων

    ΔΙΕΘΝΗ 27.02.2026 - 21:32

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Νορβηγία: Συνελήφθη ένας ανήλικος που κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση εναντίον ενός κέντρου του ΝΑΤΟ

    ΔΙΕΘΝΗ 27.02.2026 - 21:59

    Σε ισχύ η συμφωνία Mercosur  - Η Κομισιόν παρέκαμψε το Eυρωκοινοβούλιο

    ΔΙΕΘΝΗ 27.02.2026 - 20:01

    Ο Μπιλ Κλίντον δηλώνει ότι δεν είχε καμία ιδέα για τα εγκλήματα που διέπραττε ο Τζέφρι Έπστιν

    ΔΙΕΘΝΗ 27.02.2026 - 21:26

    Το Πακιστάν κήρυξε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν

    ΔΙΕΘΝΗ 27.02.2026 - 14:43

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 27/2/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 27/2/2026
    • Ο καιρός το Σάββατο 28/2/2026
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός το Σάββατο 28/2/2026
    • Ιαπωνία- Ουρές για τον Παντς
      ΔΙΕΘΝΗ Ιαπωνία- Ουρές για τον Παντς
    • Δράσεις υποβοηθούμενης αναπαραγωγής - Η Be-Live τίμησε την LiLALO
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δράσεις υποβοηθούμενης αναπαραγωγής - Η Be-Live τίμησε την LiLALO
    • 62 μεταμοσχεύσεις ήπατος στο «Λαϊκό»- Αγιασμός στη νέα χειρουργική κλινική
      ΥΓΕΙΑ 62 μεταμοσχεύσεις ήπατος στο «Λαϊκό»- Αγιασμός στη νέα χειρουργική κλινική
    • Ανοίγουν τα καταφύγια στο Ισραήλ
      ΔΙΕΘΝΗ Ανοίγουν τα καταφύγια στο Ισραήλ
    • Συνάντηση Ρούμπιο- Γεραπετρίτη στον Λευκό Οίκο - Έδωσαν νέο ραντεβού στην Αθήνα
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνάντηση Ρούμπιο- Γεραπετρίτη στον Λευκό Οίκο - Έδωσαν νέο ραντεβού στην Αθήνα
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026