- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Γ. Στόλτενμπεργκ: Καμία χώρα και καμία ήπειρος δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη τις απειλές και τις προκλήσεις
ΔΙΕΘΝΗ
«Καμία χώρα και καμία ήπειρος» δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει μόνη, σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ και προσέθεσε ότι «η Βόρεια Αμερική και το ΝΑΤΟ είναι μαζί».
Παράλληλα, έκανε λόγο για «μία φιλόδοξη ατζέντα στην ασφάλεια και την άμυνα» και επισήμανε ότι μεταξύ των στόχων είναι η ενδυνάμωση της ανθεκτικότητας.
Όπως ανέφερε διπλωματική πηγή, οι Σύμμαχοι θέλουν να διατηρήσουν το τεχνολογικό πλεονέκτημα ως Δύση και ως ΝΑΤΟ, ειδικά απέναντι «στην απειλή της Ρωσίας και την πρόκληση της Κίνας». Η ίδια πηγή τόνισε ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι οι εξωτερικές συνθήκες που αλλάζουν, όπως οι σχέσεις με την Μόσχα και το Πεκίνο, αλλά και το θέμα των ασύμμετρων απειλών όπως ο κυβερνοπόλεμος και οι μεταναστευτικές ροές που δημιουργούν αστάθεια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 11/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η πρέσβης των ΗΠΑ στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο- Ομιλία για τη γυναικεία ενδυνάμωση
- ΔΙΕΘΝΗ Μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς- Ελπιδοφόρο πείραμα με λέπια ψαριών
- ΔΙΕΘΝΗ Άσυλο σε Ιρανές ποδοσφαιρίστριες- Ντοκουμέντο της απόδρασης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Έφυγε" ο Γιώργος Μαρίνος- Θλίψη για τον εμβληματικό σόουμαν
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λαθρεμπορία καυσίμων 9 εκατ. ευρώ- Εξάρθρωση κυκλώματος
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θ. Πλεύρης: "Εξετάζουμε την απαγόρκευση της μπούρκας