- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Νομοθετικό «τείχος» απέναντι στον ρατσισμό μέσω των Social Media
ΔΙΕΘΝΗ
Σύμφωνα με το αυτόν τον νόμο, προβλέπονται για τους παραβάτες, πρόστιμα έως και 10% του κύκλου εργασιών ή 18 εκατομμύρια λίρες (20,8 εκατομμύρια ευρώ), ενώ οι ανώτεροι διευθυντές θα μπορούσαν επίσης να αντιμετωπίσουν την κατηγορία της εγκληματικής ενέργειας.
Δημοφιλείς πλατφόρμες Social Media, δέχθηκαν μποϊκοτάζ από επαγγελματίες αθλητές, συλλόγους, κυβερνητικούς και ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στις αρχές του μήνα, ως απάντηση στην συνεχιζόμενη διαδικτυακή ρατσιστική κακοποίηση εναντίον πολλών μαύρων αθλητών.
«Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να λογοδοτήσουν για την προστασία των χρηστών τους. Το πρόσφατο μποϊκοτάζ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ηγήθηκε το αγγλικό ποδόσφαιρο, έδειξε ότι συλλογικά είχαμε αρκετά αποτελέσματα», ανέφεραν σε κοινή δήλωση, η Premier League, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA), η EFL και πολλά άλλα όργανα.
Οι συγκεκριμένοι φορείς, χαιρέτησαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για να «διασφαλίσουν την λήψη μέτρων το συντομότερο δυνατό».
«Προτρέπουμε τις εταιρείες των Social Media να αναγνωρίσουν τον αντίκτυπο της αδράνειας τους και να αναλάβουν ηθική ευθύνη, ενεργώντας τώρα για να αντιμετωπίσουν την κατάχρηση στις πλατφόρμες τους πριν τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 5/2/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δολοφονία 27χρονου στη Ν. Πέραμο: Καταθέτει ο πατέρας του
- ΔΙΕΘΝΗ Ένοπλοι "γάζωσαν" βαν- Μια νεκρή, άγιο είχε το μωρό
- ΔΙΕΘΝΗ Γερμανία: Θανατηφόρος ξυλοδαρμός ελεγκτή τρένου- Υπό κράτηση 26χρονος Έλληνας
- ΔΙΕΘΝΗ "Πνίγονται" Ισπανία και Πορτογαλία- Ποτάμια λάσπης και απεγκλωβισμοί
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Ρουμάνων- Έταζαν δουλειές και τους οδηγούσαν στην επαιτεία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού: Αυτοψία για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο στα Τρίκαλα