- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Νομοθετικό «τείχος» απέναντι στον ρατσισμό μέσω των Social Media
ΔΙΕΘΝΗ
Σύμφωνα με το αυτόν τον νόμο, προβλέπονται για τους παραβάτες, πρόστιμα έως και 10% του κύκλου εργασιών ή 18 εκατομμύρια λίρες (20,8 εκατομμύρια ευρώ), ενώ οι ανώτεροι διευθυντές θα μπορούσαν επίσης να αντιμετωπίσουν την κατηγορία της εγκληματικής ενέργειας.
Δημοφιλείς πλατφόρμες Social Media, δέχθηκαν μποϊκοτάζ από επαγγελματίες αθλητές, συλλόγους, κυβερνητικούς και ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στις αρχές του μήνα, ως απάντηση στην συνεχιζόμενη διαδικτυακή ρατσιστική κακοποίηση εναντίον πολλών μαύρων αθλητών.
«Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να λογοδοτήσουν για την προστασία των χρηστών τους. Το πρόσφατο μποϊκοτάζ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ηγήθηκε το αγγλικό ποδόσφαιρο, έδειξε ότι συλλογικά είχαμε αρκετά αποτελέσματα», ανέφεραν σε κοινή δήλωση, η Premier League, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA), η EFL και πολλά άλλα όργανα.
Οι συγκεκριμένοι φορείς, χαιρέτησαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για να «διασφαλίσουν την λήψη μέτρων το συντομότερο δυνατό».
«Προτρέπουμε τις εταιρείες των Social Media να αναγνωρίσουν τον αντίκτυπο της αδράνειας τους και να αναλάβουν ηθική ευθύνη, ενεργώντας τώρα για να αντιμετωπίσουν την κατάχρηση στις πλατφόρμες τους πριν τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 15/11/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Κυριακή 16/11/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTOK141125.transfer
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Αλέξης Τσίπρας για το δημοψήφισμα- Απόσπασμα από το βιβλίο του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι ηγέτες της ναυτιλίας στο BAHRI WEEK DUBAI- Έστειλαν μηνύματα από το διεθνές συνέδριο
- ΔΙΕΘΝΗ "Πύραυλος" ο Τζεφ Μπέζος- Επιτυχημένη εκτόξευση δορυφόρων στον Άρη
- ΔΙΕΘΝΗ Σουηδία: Νεκροί και τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε στάση στο κέντρο της Στοκχόλμης