- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ισπανία: Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την πολιτική μετά την ήττα της αριστεράς στις περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης
ΔΙΕΘΝΗ
«Αποτύχαμε», είπε σε μια ομάδα υποστηρικτών του κόμματός του, λέγοντας ότι αισθάνεται σαν «αποδιοπομπαίος τράγος που κινητοποιεί τα πιο σκοτεινά, τα πιο αντιδημοκρατικά συναισθήματα».
«Νομίζω ότι είναι προφανές ότι σήμερα (...) δεν βοηθάω να ενώσω τους ανθρώπους», συνέχισε ο 42χρονος Ιγκλέσιας, ιδρυτής και ως σήμερα ηγέτης των Podemos.
Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, «παραιτούμε από όλα τα καθήκοντά μου, εγκαταλείπω την πολιτική με την έννοια της κομματικής πολιτικής, της θεσμικής πολιτικής», ώστε να μην σταθώ «εμπόδιο στην ανανέωση της ηγεσίας που χρειάζεται η πολιτική μας δύναμη».
Ο Ιγκλέσιας χαρακτήρισε επίσης «τραγωδία» τον θρίαμβο του Λαϊκού Κόμματος (PP, συντηρητική δεξιά), που οποίο περιέγραψε ως «την Τραμπική δεξιά», από το όνομα του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και τα καλά ποσοστά που κέρδισε το ακροδεξιό κόμμα Vox.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Χριστοδουλίδης: Καλώ δημόσια τον οποιονδήποτε έχει στοιχεία για άμεσο-έμμεσο χρηματισμό μου να τα καταθέσει στις Αρχές
ΔΙΕΘΝΗ
Τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 9/1/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Ουζμπεκιστάν: Σκηνές τρόμου σε πάρτι γενεθλίων
- ΔΙΕΘΝΗ Φονικές μάχες- Ανάφλεξη συγκρούσεων στη Συρία
- ΔΙΕΘΝΗ Πολιτικές αντιδράσεις στην Κύπρο- Βίντεο με καταγγελίες για μίζες
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ένταση Καιρίδη- Κωνσταντοπούλου στη Βουλή- Παρέμβαση Ν. Δένδια
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κλείνουν 4 καταστήματα των ΕΛΤΑ στην επαρχία- Το βάρος στους ταχυδρομικούς πράκτορες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θανάσιμος ξυλοδαρμός στην Πάτρα- Οργή συγγενών του θύματος