- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Βραζιλία: 5 νεκροί, εκ των οποίων 3 μικρά παιδιά από επίθεση με μαχαίρι ενός 18χρονου μέσα σε βρεφονηπιακό σταθμό
ΔΙΕΘΝΗ
«Ένας άνδρας 18 ετών εισέβαλε σε έναν βρεφονηπιακό σταθμό οπλισμένος με ένα αιχμηρό όπλο και επιτέθηκε σε παιδιά και εργαζόμενους. Δύο ενήλικες και τρία παιδιά πέθαναν», ανέφερε η στρατιωτική αστυνομία.
«Ο δράστης (αυτής της επίθεσης) έστρεψε μετά το μαχαίρι στον εαυτό του, τραυματίζοντας το λαιμό, την κοιλιά και το στήθος του. Μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο», συμπλήρωσαν οι αρχές.
Ένα τέταρτο παιδί τραυματίστηκε ελαφρώς, δήλωσε ο επίτροπος Ζερόνιμο Μαρσάλ Φερέιρα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων μπροστά από τον βρεφονηπιακό σταθμό.
Οι αρχές δεν διευκρίνισαν την ηλικία των θυμάτων, αλλά τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνισαν ότι η εγκατάσταση φιλοξενούσε παιδιά από έξι μηνών έως δύο ετών.
Η επίθεση συνέβη στη Σαουδάδες, μια μικρή πόλη περίπου 10.000 κατοίκων, σε απόσταση 600 χλμ από τη Φλοριανόπολις, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Σάντα Καταρίνα.
Σύμφωνα με τον επίτροπο, ο δράστης είχε λευκό ποινικό μητρώο.
Η κυβερνήτης της Πολιτείας, Ντανιέλα Ρεϊνέρ, κήρυξε τριήμερο πένθος.
Η τελευταία αιματηρή επίθεση σε σχολείο στη Βραζιλία χρονολογείται τον Μάρτιο του 2019, όταν δύο πρώην μαθητές πυροβόλησαν και σκότωσαν οκτώ άτομα πριν αυτοκτονήσουν σε ένα κολέγιο στο Σουζάνο, στην περιοχή του Σάο Πάολο.
Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Τσαπεκοένσε, που βρίσκεται στο Τσαπέκο, 60 χλμ από τη Σαουδάδες, τόνισε στο Twitter: «Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτήν την τραγωδία, δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε το μέγεθος του πόνου μας απέναντι σε μια τέτοια αγριότητα».
Το 2016, αυτός ο ποδοσφαιρικός σύλλογος βυθίστηκε στο πένθος μετά από ένα αεροπορικό δυστύχημα που άφησε 71 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 19 παικτών, 14 μελών του προσωπικού και περίπου 20 δημοσιογράφων.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Απόλυτη ανάγκη να διατηρηθεί η συμφωνία απόψεων Ευρώπης, Ουκρανίας και ΗΠΑ», δηλώνει η πρωθυπουργός Μελόνι
ΔΙΕΘΝΗ
Την ανάγκη να δοθούν στο Κίεβο ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας υπογράμμισε ο πρόεδρος Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ
Πακιστάν: Πέθανε στα 71 της χρόνια η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Σαμσάντ Αχτάρ
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 27/12/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Κυριακή 28/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μηνύματα ζωής και αισιοδοξίας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συλλήψεις «μεθυσμένων» οδηγών
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γιορτές μετά μουσικής – Δεν πέφτει καρφίτσα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μπαράζ μεταναστευτικών αφίξεων στην Κρήτη
- ΔΙΕΘΝΗ «Φιλανθρωπική καμπάνια» στην Ιταλία - Έκαναν έρανο για τη Χαμάς