• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ινδια: Αυξηση ρεκορ στους ημερησιους θανατους απο την COVID-19

Ινδία: Αύξηση ρεκόρ στους ημερήσιους θανάτους από την COVID-19

ΔΙΕΘΝΗ 05.05.2021 - 08:53

india_nekroi_kapsimo
Αριθμό ρεκόρ θανάτων από covid-19 κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο η Ινδία, μία ημέρα αφού ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια κρούσματα κοροναϊού και έγινε η δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ που καταγράφει τόσες μολύνσεις παγκοσμίως.

Εξάλλου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 αυξήθηκε κατά 382.315 τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Η ραγδαία εξάπλωση του ιδιαίτερα μολυσματικού ινδικού παραλλαγμένου στελέχους του κοροναϊού έχει φέρει στα όριά του το σύστημα υγείας, με τα νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε κλίνες και οξυγόνο, ενώ έχουν γεμίσει αποτεφρωτήρια και νεκροτομεία. Πολλοί ασθενείς με κοροναϊό πεθαίνουν σε ασθενοφόρα και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων αναμένοντας ένα κρεβάτι ή οξυγόνο.

Δύο τρένα που μεταφέρουν υγρό οξυγόνο έφτασαν σήμερα στο Νέο Δελχί, όπως έγραψε στο Twitter ο υπουργός Σιδηροδρόμων Πιγιούς Γκόγιαλ. Περισσότερα από 25 τρένα έχουν παραδώσει οξυγόνο σε διάφορες περιοχές της Ινδίας.

Η κυβέρνηση της χώρας τονίζει ότι τα αποθέματα οξυγόνου επαρκούν, όμως υπάρχουν προβλήματα στη μεταφορά του.

Δικαστήριο στο Νέο Δελχί πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινά ακροάσεις για να εξετάσει αιτήματα από νοσοκομεία που αναζητούν οξυγόνο και επικαλούνται το συνταγματικό δικαίωμα στην προστασία της ζωής.

Στο μεταξύ η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποδεσμευθούν 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση δανείων για τους παρασκευαστές εμβολίων κατά της covid-19, τα νοσοκομεία και τις επιχειρήσεις του τομέα της υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Σακτικάντα Ντας δήλωσε ότι τα δάνεια αυτά θα είναι διαθέσιμα ως τις 31 Μαΐου του 2022 και δεσμεύθηκε ότι θα λάβει “μη συμβατικά” μέτρα, αν η υγειονομική κρίση επιδεινωθεί.

Η ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων covid-19 στην Ινδία συνέπεσε με τη δραματική μείωση του αριθμού των εμβολιασμών λόγω προβλημάτων στην παροχή και τη διανομή.

Τουλάχιστον τρία κρατίδια, ανάμεσά τους και το Μαχαράστρα πρωτεύουσα του οποίου είναι το Μουμπάι, έχουν αναφέρει ελλείψεις σε εμβόλια, λόγω των οποίων αναγκάστηκαν να κλείσουν εμβολιαστικά κέντρα.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι δέχεται επικρίσεις επειδή δεν έδρασε πιο γρήγορα για να ανασχέσει την εξάπλωση του δεύτερου κύματος του κοροναϊού. Θρησκευτικές γιορτές και πολιτικές συγκεντρώσεις έχουν προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς μάσκες και αποστάσεις, δημιουργώντας εστίες υπερμετάδοσης της covid-19.

Η αντιπολίτευση έχει ζητήσει να επιβληθεί εθνικό lockdown, όμως η κυβέρνηση διστάζει λόγω των οικονομικών επιπτώσεων, αν και πολλά κρατίδια έχουν επιβάλει κοινωνικούς περιορισμούς.
“Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση. Απελπισμένα. Και δεν έχουμε. Μας τελειώνει το οξυγόνο.

Πεθαίνουμε (…)”, έγραψε η Ινδή συγγραφέας Αρουντάτι Ρόι σε άρθρο γνώμης της που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο οποίο ζήτησε από τον Μόντι να παραιτηθεί.

“Εσείς προκαλέσατε αυτή την κρίση. Δεν μπορείτε να την λύσετε. Μπορείτε μόνο να την επιδεινώσετε (…) Οπότε σας παρακαλώ φύγετε. Είναι το πιο υπεύθυνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Έχετε χάσει το ηθικό δικαίωμα να είστε ο πρωθυπουργός μας”, τόνισε.

Στην Ινδία ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων εκτιμάται στα 3,45 εκατομμύρια, όμως υγειονομικοί σημειώνουν ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών και των κρουσμάτων ενδέχεται να είναι πέντε με δέκα φορές μεγαλύτερος από τον επίσημο. Μέσα σε λίγο περισσότερο από 4 μήνες ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στην Ινδία αυξήθηκε κατά 10 εκατομμύρια, όταν για να φτάσει τα πρώτα δέκα εκατομμύρια μολύνσεις χρειάστηκαν περισσότεροι από 10 μήνες.



ΣΧΕΤΙΚΑ

Ρομπέρτο Κάρλος: «Αναρρώνω, ανυπομονώ να επιστρέψω, δεν υπέστησα καρδιακή προσβολή»

ΔΙΕΘΝΗ 01.01.2026 - 21:41

Η Ρωσία λέει πως θα δώσει στις ΗΠΑ αποδείξεις του φερόμενου ουκρανικού πλήγματος στην κατοικία του Πούτιν

ΔΙΕΘΝΗ 01.01.2026 - 21:32

"Παγωμένες" βουτιές- Τήρησαν το έθιμο

ΔΙΕΘΝΗ 01.01.2026 - 20:15

Γάλλοι πολίτες το ζεύγος Κλούνεϊ- Απέκτησαν υπηκοότητα

ΔΙΕΘΝΗ 01.01.2026 - 20:09

Τουρκία: Χιονοστιβάδα έπεσε σε χωριό- Δραματικές διασώσεις

ΔΙΕΘΝΗ 01.01.2026 - 19:56

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Ρομπέρτο Κάρλος: «Αναρρώνω, ανυπομονώ να επιστρέψω, δεν υπέστησα καρδιακή προσβολή»

    ΔΙΕΘΝΗ 01.01.2026 - 21:41

    Η Ρωσία λέει πως θα δώσει στις ΗΠΑ αποδείξεις του φερόμενου ουκρανικού πλήγματος στην κατοικία του Πούτιν

    ΔΙΕΘΝΗ 01.01.2026 - 21:32

    "Παγωμένες" βουτιές- Τήρησαν το έθιμο

    ΔΙΕΘΝΗ 01.01.2026 - 20:15

    Γάλλοι πολίτες το ζεύγος Κλούνεϊ- Απέκτησαν υπηκοότητα

    ΔΙΕΘΝΗ 01.01.2026 - 20:09

    Τουρκία: Χιονοστιβάδα έπεσε σε χωριό- Δραματικές διασώσεις

    ΔΙΕΘΝΗ 01.01.2026 - 19:56

    2026 στον πλανήτη- Φαντασμαγορική υποδοχή

    ΔΙΕΘΝΗ 01.01.2026 - 19:54

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Ρομπέρτο Κάρλος: «Αναρρώνω, ανυπομονώ να επιστρέψω, δεν υπέστησα καρδιακή προσβολή»

    ΔΙΕΘΝΗ 01.01.2026 - 21:41

    "Παγωμένες" βουτιές- Τήρησαν το έθιμο

    ΔΙΕΘΝΗ 01.01.2026 - 20:15

    O Αντ. Γκουτέρες καταδικάζει ισραηλινό νόμο που κόβει ρεύμα και νερό στις εγκαταστάσεις της UNRWA

    ΔΙΕΘΝΗ 01.01.2026 - 17:36

    Σαουδική Αραβία: Νέο ρεκόρ με 356 εκτελέσεις καταγράφηκε το 2025 στη χώρα

    ΔΙΕΘΝΗ 01.01.2026 - 17:54

    Alpha news

    • Κεντρικό δελτίο 1/1/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 1/1/2026
    •  "Παγωμένες" βουτιές- Τήρησαν το έθιμο
      ΔΙΕΘΝΗ "Παγωμένες" βουτιές- Τήρησαν το έθιμο
    • Ήρθε ο "Αη Βασίλης" στην παιδιατρική κλινική Βόλου
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ήρθε ο "Αη Βασίλης" στην παιδιατρική κλινική Βόλου
    • Φονική έκρηξη χειροβομβίδας στη Ρόδο- Νέα στοιχεία για τον 19χρονο ΕΠΟΠ
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φονική έκρηξη χειροβομβίδας στη Ρόδο- Νέα στοιχεία για τον 19χρονο ΕΠΟΠ
    • Μηνύματα για την Πρωτοχρονιά
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μηνύματα για την Πρωτοχρονιά
    • Γάλλοι πολίτες το ζεύγος Κλούνεϊ- Απέκτησαν υπηκοότητα
      ΔΙΕΘΝΗ Γάλλοι πολίτες το ζεύγος Κλούνεϊ- Απέκτησαν υπηκοότητα
    • 13χρονη καταγγέλλει απόπειρα βιασμού- "Μαμά βοήθεια, κινδυνεύω"
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ 13χρονη καταγγέλλει απόπειρα βιασμού- "Μαμά βοήθεια, κινδυνεύω"
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026