• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ινδια: Αυξηση ρεκορ στους ημερησιους θανατους απο την COVID-19

Ινδία: Αύξηση ρεκόρ στους ημερήσιους θανάτους από την COVID-19

ΔΙΕΘΝΗ 05.05.2021 - 08:53

india_nekroi_kapsimo
Αριθμό ρεκόρ θανάτων από covid-19 κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο η Ινδία, μία ημέρα αφού ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια κρούσματα κοροναϊού και έγινε η δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ που καταγράφει τόσες μολύνσεις παγκοσμίως.

Εξάλλου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 αυξήθηκε κατά 382.315 τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Η ραγδαία εξάπλωση του ιδιαίτερα μολυσματικού ινδικού παραλλαγμένου στελέχους του κοροναϊού έχει φέρει στα όριά του το σύστημα υγείας, με τα νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε κλίνες και οξυγόνο, ενώ έχουν γεμίσει αποτεφρωτήρια και νεκροτομεία. Πολλοί ασθενείς με κοροναϊό πεθαίνουν σε ασθενοφόρα και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων αναμένοντας ένα κρεβάτι ή οξυγόνο.

Δύο τρένα που μεταφέρουν υγρό οξυγόνο έφτασαν σήμερα στο Νέο Δελχί, όπως έγραψε στο Twitter ο υπουργός Σιδηροδρόμων Πιγιούς Γκόγιαλ. Περισσότερα από 25 τρένα έχουν παραδώσει οξυγόνο σε διάφορες περιοχές της Ινδίας.

Η κυβέρνηση της χώρας τονίζει ότι τα αποθέματα οξυγόνου επαρκούν, όμως υπάρχουν προβλήματα στη μεταφορά του.

Δικαστήριο στο Νέο Δελχί πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινά ακροάσεις για να εξετάσει αιτήματα από νοσοκομεία που αναζητούν οξυγόνο και επικαλούνται το συνταγματικό δικαίωμα στην προστασία της ζωής.

Στο μεταξύ η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποδεσμευθούν 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση δανείων για τους παρασκευαστές εμβολίων κατά της covid-19, τα νοσοκομεία και τις επιχειρήσεις του τομέα της υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Σακτικάντα Ντας δήλωσε ότι τα δάνεια αυτά θα είναι διαθέσιμα ως τις 31 Μαΐου του 2022 και δεσμεύθηκε ότι θα λάβει “μη συμβατικά” μέτρα, αν η υγειονομική κρίση επιδεινωθεί.

Η ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων covid-19 στην Ινδία συνέπεσε με τη δραματική μείωση του αριθμού των εμβολιασμών λόγω προβλημάτων στην παροχή και τη διανομή.

Τουλάχιστον τρία κρατίδια, ανάμεσά τους και το Μαχαράστρα πρωτεύουσα του οποίου είναι το Μουμπάι, έχουν αναφέρει ελλείψεις σε εμβόλια, λόγω των οποίων αναγκάστηκαν να κλείσουν εμβολιαστικά κέντρα.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι δέχεται επικρίσεις επειδή δεν έδρασε πιο γρήγορα για να ανασχέσει την εξάπλωση του δεύτερου κύματος του κοροναϊού. Θρησκευτικές γιορτές και πολιτικές συγκεντρώσεις έχουν προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς μάσκες και αποστάσεις, δημιουργώντας εστίες υπερμετάδοσης της covid-19.

Η αντιπολίτευση έχει ζητήσει να επιβληθεί εθνικό lockdown, όμως η κυβέρνηση διστάζει λόγω των οικονομικών επιπτώσεων, αν και πολλά κρατίδια έχουν επιβάλει κοινωνικούς περιορισμούς.
“Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση. Απελπισμένα. Και δεν έχουμε. Μας τελειώνει το οξυγόνο.

Πεθαίνουμε (…)”, έγραψε η Ινδή συγγραφέας Αρουντάτι Ρόι σε άρθρο γνώμης της που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο οποίο ζήτησε από τον Μόντι να παραιτηθεί.

“Εσείς προκαλέσατε αυτή την κρίση. Δεν μπορείτε να την λύσετε. Μπορείτε μόνο να την επιδεινώσετε (…) Οπότε σας παρακαλώ φύγετε. Είναι το πιο υπεύθυνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Έχετε χάσει το ηθικό δικαίωμα να είστε ο πρωθυπουργός μας”, τόνισε.

Στην Ινδία ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων εκτιμάται στα 3,45 εκατομμύρια, όμως υγειονομικοί σημειώνουν ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών και των κρουσμάτων ενδέχεται να είναι πέντε με δέκα φορές μεγαλύτερος από τον επίσημο. Μέσα σε λίγο περισσότερο από 4 μήνες ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στην Ινδία αυξήθηκε κατά 10 εκατομμύρια, όταν για να φτάσει τα πρώτα δέκα εκατομμύρια μολύνσεις χρειάστηκαν περισσότεροι από 10 μήνες.



ΣΧΕΤΙΚΑ

ΗΠΑ: Αυτός ο πόλεμος έχει κερδηθεί, διαμηνύει ο πρόεδρος Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ 24.03.2026 - 21:57

Κένυα: Τουλάχιστον 88 νεκροί και χιλιάδες άστεγοι εξαιτίας των πλημμυρών

ΔΙΕΘΝΗ 24.03.2026 - 21:54

Δανία-βουλευτικές εκλογές: Η κεντροαριστερά πρώτη δύναμη, αλλά χωρίς πλειοψηφία στο κοινοβούλιο

ΔΙΕΘΝΗ 24.03.2026 - 21:47

Ντοκουμέντο για τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ- Είχε συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος

ΔΙΕΘΝΗ 24.03.2026 - 21:02

Κολομβία – Καρέ καρέ η φονική συντριβή C-130

ΔΙΕΘΝΗ 24.03.2026 - 21:00

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    ΗΠΑ: Αυτός ο πόλεμος έχει κερδηθεί, διαμηνύει ο πρόεδρος Τραμπ

    ΔΙΕΘΝΗ 24.03.2026 - 21:57

    Κένυα: Τουλάχιστον 88 νεκροί και χιλιάδες άστεγοι εξαιτίας των πλημμυρών

    ΔΙΕΘΝΗ 24.03.2026 - 21:54

    Δανία-βουλευτικές εκλογές: Η κεντροαριστερά πρώτη δύναμη, αλλά χωρίς πλειοψηφία στο κοινοβούλιο

    ΔΙΕΘΝΗ 24.03.2026 - 21:47

    Ντοκουμέντο για τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ- Είχε συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος

    ΔΙΕΘΝΗ 24.03.2026 - 21:02

    Κολομβία – Καρέ καρέ η φονική συντριβή C-130

    ΔΙΕΘΝΗ 24.03.2026 - 21:00

    Σύγκρουση αεροπλάνου με πυροσβεστικό όχημα στις ΗΠΑ - Καρέ - καρέ το δυστύχημα

    ΔΙΕΘΝΗ 24.03.2026 - 20:57

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Βομβαρδισμοί και διαπραγματεύσεις

    ΔΙΕΘΝΗ 24.03.2026 - 14:55

    Σταϊνμάιερ: "Παραβίαση του διεθνούς δικαίου" ο πόλεμος εναντίον του Ιράν

    ΔΙΕΘΝΗ 24.03.2026 - 15:31

    Αρχηγός γαλλικών ΕΔ: Οι ΗΠΑ έχουν γίνει απρόβλεπτες, γεγονός που έχει αντίκτυπο στα γαλλικά συμφέροντα

    ΔΙΕΘΝΗ 24.03.2026 - 15:36

    ΗΠΑ: Αυτός ο πόλεμος έχει κερδηθεί, διαμηνύει ο πρόεδρος Τραμπ

    ΔΙΕΘΝΗ 24.03.2026 - 21:57

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 24/03/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 24/03/2026
    • Ο καιρός την Τετάρτη 25/3/2026
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τετάρτη 25/3/2026
    • Ετοιμότητα για νέα μέτρα στήριξης – Ανοιχτός ο λογαριασμός – Το σχόλιο της Λώρας Ιωάννου
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ετοιμότητα για νέα μέτρα στήριξης – Ανοιχτός ο λογαριασμός – Το σχόλιο της Λώρας Ιωάννου
    • Ντοκουμέντο για τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ- Είχε συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος
      ΔΙΕΘΝΗ Ντοκουμέντο για τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ- Είχε συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος
    • Κολομβία – Καρέ καρέ η φονική συντριβή C-130
      ΔΙΕΘΝΗ Κολομβία – Καρέ καρέ η φονική συντριβή C-130
    • Σύγκρουση αεροπλάνου με πυροσβεστικό όχημα στις ΗΠΑ - Καρέ - καρέ το δυστύχημα
      ΔΙΕΘΝΗ Σύγκρουση αεροπλάνου με πυροσβεστικό όχημα στις ΗΠΑ - Καρέ - καρέ το δυστύχημα
    • Ανάκληση ασύλου Τζαβεντ Ασλάμ - Κόντρα Θ. Πλεύρη- Χ. Δούκα  
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανάκληση ασύλου Τζαβεντ Ασλάμ - Κόντρα Θ. Πλεύρη- Χ. Δούκα  
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026