- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ινδονησία: Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροσκάφος για να βοηθήσει στις έρευνες για το υποβρύχιο που αγνοείται
ΔΙΕΘΝΗ
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξέφρασε «βαθιά θλίψη» για την εξαφάνιση, την Τετάρτη, στη διάρκεια ναυτικών γυμνασίων, του KRI Nanggala 402, σημείωσε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
«Κατόπιν αιτήματος της ινδονησιακής κυβέρνησης, θα στείλουμε αερομεταφερόμενους στρατιωτικούς για να βοηθήσουν στην έρευνα για το υποβρύχιο που αγνοείται» συνέχισε.
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου, ο Λόιντ Όστιν, αναμένεται να συνομιλήσει σήμερα με τον ινδονήσιο ομόλογό του Πραμπόβο Σουμπιάντο για να «συζητήσουν τι άλλα μέσα θα μπορούσαν θα θέσουν οι ΗΠΑ στη διάθεση της Ινδονησίας για να βοηθήσουν», συμπλήρωσε ο κ. Κέρμπι.
Οι έρευνες επικεντρώνονται σε περιοχή όπου εντοπίστηκε κηλίδα καυσίμου, βόρεια της νήσου Μπαλί, όπου είχε καταδυθεί το υποβρύχιο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ινδονησιακού Πολεμικού Ναυτικού.
Θεωρητικά τουλάχιστον, το οξυγόνο στο σκάφος αρκεί στο πλήρωμα μέχρι αύριο Σάββατο.
Το υποβρύχιο, που κινείται κάτω από την επιφάνεια χάρη σε μπαταρίες που φορτίζονται από ντιζελοκινητήρα, έχει τη δυνατότητα να πλέει ως και σε 500 μέτρα βάθος. Αν φθάσει βαθύτερα τα πράγματα γίνονται «επικίνδυνα» ως «μοιραία», εξήγησε εκπρόσωπος του ινδονησιακού ΠΝ στο τηλεοπτικό δίκτυο KompasTV.
Τα νερά στην περιοχή είναι γενικά πιο ρηχά από ό,τι σε άλλους τομείς του αρχιπελάγους, μολαταύτα φθάνουν ακόμη και τα 1.500 μέτρα βάθος.
Το υποβρύχιο, εκτοπίσματος 1.395 τόνων, ναυπηγήθηκε στη Γερμανία το 1977. Τέθηκε σε υπηρεσία στον ινδονησιακό στόλο το 1981. Υποβλήθηκε σε διετή επισκευή και επανεξοπλισμό σε ναυπηγείο στη Νότια Κορέα, έργο που ολοκληρώθηκε το 2012.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Τρεις γυναίκες, ηλικίας περίπου 20 ετών, κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν «τζιχαντιστική επίθεση» στο Παρίσι αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης
ΔΙΕΘΝΗ
Τουρκία: Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, σε πυρκαγιά σε αποθήκη αρωματοποιίας
ΔΙΕΘΝΗ
«Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες», απαντά η Τζόρτζια Μελόνι στην ιταλική αντιπολίτευση
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Οι ΗΠΑ αποσύρουν τον σύρο μεταβατικό πρόεδρο Σάρα από τη μαύρη λίστα των «τρομοκρατών», πριν από ιστορική επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο
ΔΙΕΘΝΗ
«Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες», απαντά η Τζόρτζια Μελόνι στην ιταλική αντιπολίτευση
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 8/11/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μακελειό στα Βορίζια - Το μυστικό για τη βόμβα
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός το Σάββατο 8/11/2025
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Η πρώτη «αθόρυβη» πτήση υπερηχητικού
- ΔΙΕΘΝΗ Στην Κνωσσό ο Μικ Τζάγκερ
- ΔΙΕΘΝΗ Διαγωνισμός Μις Υφήλιος - Χέβι μέταλ… καλλονή
- ΔΙΕΘΝΗ Κέρδισαν 250 εκατομμύρια ευρώ – Εμφανίστηκαν και οι 5 υπερτυχεροί