- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Μόσχα: Κίεβο και ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις στρατιωτικές προετοιμασίες
ΔΙΕΘΝΗ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις στρατιωτικές προετοιμασίες και τους κάλεσε να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε ένα νόμο που επιτρέπει να καλούνται έφεδροι για στρατιωτική υπηρεσία χωρίς να ανακοινώνεται επιστράτευση, έγινε γνωστό από το γραφείο του.
Το μέτρο αυτό, το οποίο είχε εγκριθεί από το ουκρανικό κοινοβούλιο στα τέλη Μαρτίου, καθιστά δυνατή τη σημαντική ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων εν μέσω της έντασης με τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία.
«Αυτό θα καταστήσει δυνατό να στελεχωθούν γρήγορα οι στρατιωτικές μονάδες όλων των αμυντικών δυνάμεων με εφέδρους, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τη μαχητική αποτελεσματικότητά τους στη διάρκεια στρατιωτικής επίθεσης», ανακοινώθηκε από το προεδρικό γραφείο.
Χθες, Τρίτη, ο Ζελένσκι προκάλεσε τον ρώσο ομόλογό του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν, να τον συναντήσει στην περιφέρεια του Ντονμπάς για συνομιλίες για τον τερματισμό της εκεί σύγκρουσης και τη χαλάρωση της έντασης μεταξύ των γειτόνων.
Το Κίεβο και η Μόσχα έχουν ανταλλάξει κατηγορίες για αύξηση των συγκρούσεων στο Ντονμπάς, όπου ουκρανικά στρατεύματα πολεμούν εναντίον υποστηριζόμενων από τη Ρωσία δυνάμεων σε μια σύγκρουση για την οποία η Ουκρανία υποστηρίζει ότι 14.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το 2014.
Η Ουκρανία, οι δυτικοί σύμμαχοί της και το ΝΑΤΟ έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για «προκλητική» ενίσχυση στρατευμάτων στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας και στην Κριμαία. Η Ρωσία από την πλευρά της κατηγορεί τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για «προκλητική δραστηριότητα» στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕΣΧΕΤΙΚΑ
ΗΠΑ: Ο πρώην παρουσιαστής του CNN Ντον Λέμον συνελήφθη για συμμετοχή σε διαδήλωση διαμαρτυρίας
ΔΙΕΘΝΗ
Νορβηγία: Η Επιτροπή Νόμπελ λέει ότι το όνομα του νικητή του βραβείου για την Ειρήνη το 2025 πιθανόν αποκαλύφθηκε νωρίτερα λόγω ψηφιακής κατασκοπείας
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 30/1/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τριάντα χρόνια από την κρίση των Ιμίων- Βρέθηκε 23 χρόνια μετά το κράνος του ήρωα Π. Βλαχάκου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εφιάλτης για εκπαιδευτικό στη Λειβαδιά - Επίθεση αγέλης σκύλων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λαχτάρα εν κινήσει – Λεωφορείο στις φλόγες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαρτυρία οδηγού στον Alpha – Πυροβόλησαν με αεροβόλο λεωφορείο στο Μενίδι
- ΥΓΕΙΑ Άδειασαν τα σχολεία οι ιώσεις – Αλλαγές στις απουσίες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αποκλεισμένο στα Χανιά - Χωρίς πρόσβαση η Αγία Ρουμέλη