- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Μόσχα: Κίεβο και ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις στρατιωτικές προετοιμασίες
ΔΙΕΘΝΗ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις στρατιωτικές προετοιμασίες και τους κάλεσε να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε ένα νόμο που επιτρέπει να καλούνται έφεδροι για στρατιωτική υπηρεσία χωρίς να ανακοινώνεται επιστράτευση, έγινε γνωστό από το γραφείο του.
Το μέτρο αυτό, το οποίο είχε εγκριθεί από το ουκρανικό κοινοβούλιο στα τέλη Μαρτίου, καθιστά δυνατή τη σημαντική ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων εν μέσω της έντασης με τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία.
«Αυτό θα καταστήσει δυνατό να στελεχωθούν γρήγορα οι στρατιωτικές μονάδες όλων των αμυντικών δυνάμεων με εφέδρους, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τη μαχητική αποτελεσματικότητά τους στη διάρκεια στρατιωτικής επίθεσης», ανακοινώθηκε από το προεδρικό γραφείο.
Χθες, Τρίτη, ο Ζελένσκι προκάλεσε τον ρώσο ομόλογό του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν, να τον συναντήσει στην περιφέρεια του Ντονμπάς για συνομιλίες για τον τερματισμό της εκεί σύγκρουσης και τη χαλάρωση της έντασης μεταξύ των γειτόνων.
Το Κίεβο και η Μόσχα έχουν ανταλλάξει κατηγορίες για αύξηση των συγκρούσεων στο Ντονμπάς, όπου ουκρανικά στρατεύματα πολεμούν εναντίον υποστηριζόμενων από τη Ρωσία δυνάμεων σε μια σύγκρουση για την οποία η Ουκρανία υποστηρίζει ότι 14.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το 2014.
Η Ουκρανία, οι δυτικοί σύμμαχοί της και το ΝΑΤΟ έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για «προκλητική» ενίσχυση στρατευμάτων στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας και στην Κριμαία. Η Ρωσία από την πλευρά της κατηγορεί τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για «προκλητική δραστηριότητα» στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕΣΧΕΤΙΚΑ
Ιορδανός ΥΠΕΞ: Το Αμάν δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί το έδαφος της Ιορδανίας για επίθεση στο Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ
H Βρετανία απέλασε Ρώσο διπλωμάτη μετά την απέλαση από τη Μόσχα Βρετανού διπλωμάτη με την κατηγορία της κατασκοπείας
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 2/2/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνταγματική αναθεώρηση: "Καιρός για μεγάλες τομές"
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ "Το τζάμπα πέθανε"- Σάλος με τη δήλωση της Χρ. Αλεξοπούλου
- ΔΙΕΘΝΗ Ρώμη- Φοντάνα ντι Τρέβι: Εισιτήριο δυο ευρώ από σήμερα
- ΔΙΕΘΝΗ Βραβεία Grammy: Οι νικητές και οι αντιδράσεις για Τραμπ
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μηνύματα ΑΑΔΕ στους πολίτες- "Προσοχή σε παραπλανητικά sms"
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οδηγός "τύφλα" στο μεθύσι στη Μυτιλήνη- Πήρε σβάρνα μηχανάκια ενώ τραυματίστηκαν τρεις γυναίκες