• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Μισελ: Λυπαμαι γιατι η εικονα αυτη επισκιαζει τη δουλεια που καναμε με την Φον Ντερ Λαιεν στην Αγκυρα

Μισέλ: Λυπάμαι γιατί η εικόνα αυτή επισκιάζει τη δουλειά που κάναμε με την Φον Ντερ Λάιεν στην Άγκυρα

ΔΙΕΘΝΗ 08.04.2021 - 09:21

sarl misel
Με ένα μακροσκελές κείμενο στη σελίδα του στο facebook ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ απαντά στα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε για τη στάση που κράτησε απέναντι στην Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν κατά την συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην 'Αγκυρα.

«Την Τρίτη, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και εγώ συμμετείχαμε σε μια συνάντηση στην 'Αγκυρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μερικές εικόνες προκάλεσαν αντιδράσεις και ορισμένες σκληρές ερμηνείες. Αυτό με οδηγεί στο να αντιδράσω.

Η επίσκεψή μας σηματοδότησε μια σημαντική στιγμή στη σύνθετη διαδικασία βελτίωσης των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Ήταν το αποτέλεσμα της προσεκτικής προετοιμασίας και της διπλωματικής εργασίας που πραγματοποιήθηκε για πολλούς μήνες για να επιστρέψει αυτή η χώρα σε μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση στη σχέση της με την ΕΕ» αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ.

Προσθέτει ότι «η αυστηρή ερμηνεία των κανόνων του πρωτοκόλλου από τις τουρκικές υπηρεσίες προκάλεσε μια δυσάρεστη κατάσταση: τη διαφορετική, ακόμη και μειωτική, μεταχείριση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι μερικές εικόνες που εμφανίστηκαν έδωσαν την εντύπωση ότι ήμουν αναίσθητος σε αυτήν την κατάσταση. Τίποτα δεν απέχει πιο πολύ από την πραγματικότητα ούτε από τα βαθιά συναισθήματά μου. Ούτε τέλος από τις αρχές του σεβασμού που μου φαίνονται απαραίτητες».

«Εκείνη τη στιγμή, ενώ αντιλαμβανόμαστε τη λυπηρή φύση της κατάστασης, επιλέξαμε να μην την επιδεινώσουμε από ένα δημόσιο περιστατικό, και να αξιοποιήσουμε σε αυτήν την αρχή της συνάντησης την ουσία της πολιτικής συζήτησης που επρόκειτο να ξεκινήσουμε, η Ούρσουλα και εγώ, με τους οικοδεσπότες μας» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια του μηνύματός του ο Σαρλ Μισέλ υπογραμμίζει ότι «η ουσία ήταν συγκεκριμένα η ομιλία που κάναμε στον Πρόεδρο Ερντογάν σχετικά με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών και γενικότερα την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών του κράτους δικαίου και της ελευθερίας της έκφρασης. Πριν από την επίσημη συνάντηση, είχα συναντηθεί με εκπροσώπους των Γυναικών του ΟΗΕ και άλλων υπηρεσιών του ΟΗΕ. Και θέλαμε να οργανώσουμε στην 'Αγκυρα, παρά τις αντίθετες πιέσεις, μια κοινή συνέντευξη τύπου με την Ούρσουλα για να κάνουμε μια αναφορά χωρίς ταμπού των συζητήσεων μας με την τουρκική πλευρά».

«Λυπάμαι λοιπόν για δύο λόγους. Πρώτον, με την εντύπωση ότι ήμουν αδιάφορος για την αδεξιότητα του πρωτοκόλλου έναντι της Ούρσουλα. Και ακόμη περισσότερο επειδή έχω την τιμή να συμμετέχω σε αυτό το ευρωπαϊκό σχέδιο, στο οποίο δύο μεγάλοι θεσμοί από τους τέσσερις διευθύνονται από γυναίκες, την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και την Κριστίν Λαγκάρντ. Και επίσης είμαι υπερήφανος που μια γυναίκα, η πρώτη στην ιστορία, με αντικατέστησε ως πρωθυπουργό του Βελγίου.

Τέλος, λυπάμαι, διότι αυτή η κατάσταση επισκιάζει τη μεγάλη και επωφελή γεωπολιτική δουλειά, που κάναμε μαζί στην 'Αγκυρα, και της οποίας ελπίζω ότι η Ευρώπη θα καρπωθεί τα οφέλη» καταλήγει ο Σαρλ Μισέλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



ΣΧΕΤΙΚΑ

Συνεχίζεται η ένταση Μόσχας– Λονδίνου

ΔΙΕΘΝΗ 24.11.2025 - 16:04

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Πούτιν- Στο επίκεντρο η Ουκρανία

ΔΙΕΘΝΗ 24.11.2025 - 15:45

Γερμανία: Σημεία της ευρωπαϊκής αντιπρότασης για την Ουκρανία

ΔΙΕΘΝΗ 24.11.2025 - 15:34

Γερμανία: "Κατ΄ αρχήν θετικά" βλέπει το Βερολίνο τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη για την Ουκρανία

ΔΙΕΘΝΗ 24.11.2025 - 15:30

Πολωνός πρωθυπουργός: "Το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία δεν θα πρέπει να υπονομεύει την ασφάλεια της Ευρώπης"

ΔΙΕΘΝΗ 24.11.2025 - 15:01

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Συνεχίζεται η ένταση Μόσχας– Λονδίνου

    ΔΙΕΘΝΗ 24.11.2025 - 16:04

    Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Πούτιν- Στο επίκεντρο η Ουκρανία

    ΔΙΕΘΝΗ 24.11.2025 - 15:45

    Γερμανία: Σημεία της ευρωπαϊκής αντιπρότασης για την Ουκρανία

    ΔΙΕΘΝΗ 24.11.2025 - 15:34

    Γερμανία: "Κατ΄ αρχήν θετικά" βλέπει το Βερολίνο τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη για την Ουκρανία

    ΔΙΕΘΝΗ 24.11.2025 - 15:30

    Πολωνός πρωθυπουργός: "Το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία δεν θα πρέπει να υπονομεύει την ασφάλεια της Ευρώπης"

    ΔΙΕΘΝΗ 24.11.2025 - 15:01

    ΗΠΑ: Παρά τις αβεβαιότητες, οι Αμερικανοί αναμένεται να ξοδέψουν ένα ποσό ρεκόρ αυτές τις γιορτές

    ΔΙΕΘΝΗ 24.11.2025 - 14:58

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Ουκρανία:: «Πολύ αισιόδοξος» για την «τρομερή πρόοδο» που σημειώθηκε στις συνομιλίες στη Γενεύη ο Μάρκο Ρούμπιο

    ΔΙΕΘΝΗ 24.11.2025 - 09:39

    Τριήμερη απεργία στο Βέλγιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Μπαρτ Ντε Βεβέρ

    ΔΙΕΘΝΗ 24.11.2025 - 10:07

    Ιράν: Η Τεχεράνη καταδικάζει το φόνο από το Ισραήλ του στρατιωτικού επικεφαλής της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

    ΔΙΕΘΝΗ 24.11.2025 - 10:12

    Τόκιο: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς – Ένας νεκρός 10 τραυματίες

    ΔΙΕΘΝΗ 24.11.2025 - 14:52

    Alpha news

    • Μεσημεριανό Δελτίο 241125
      ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 241125
    • Άρπαζε λαμπάκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άρπαζε λαμπάκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια
    • Χριστουγεννιάτικο κλίμα – Φωτίστηκε η Βαρκελώνη
      ΔΙΕΘΝΗ Χριστουγεννιάτικο κλίμα – Φωτίστηκε η Βαρκελώνη
    • Τόκιο: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς – Ένας νεκρός 10 τραυματίες
      ΔΙΕΘΝΗ Τόκιο: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς – Ένας νεκρός 10 τραυματίες
    • Ρωσικό σφυροκόπημα στο Χάρκοβο και διαβουλεύσεις για το σχέδιο Τραμπ
      ΔΙΕΘΝΗ Ρωσικό σφυροκόπημα στο Χάρκοβο και διαβουλεύσεις για το σχέδιο Τραμπ
    • Σήμερα η καταβολή των 250 ευρώ σε συνταξιούχους
      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σήμερα η καταβολή των 250 ευρώ σε συνταξιούχους
    • Στα βιβλιοπωλεία η «Ιθάκη» του Τσίπρα
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στα βιβλιοπωλεία η «Ιθάκη» του Τσίπρα
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025