- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
"Στάχτη" 65.000 στρέμματα δάσους η οποία μαίνεται στην Αργεντινή
ΔΙΕΘΝΗ
Μεγάλη πυρκαγιά, η οποία δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο, μετέτρεψε σε αποκαΐδια μέχρι στιγμής, 65.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων στη νότια Αργεντινή, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι τοπικές αρχές.
Η φωτιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, εκδηλώθηκε στην περιοχή της Ελ Μπολσόν, πόλης 18.000 κατοίκων στην επαρχία Ρίο Νέγρο (νότια).
«Υπάρχουν λόφοι που έχουν παραδοθεί τελείως στις φλόγες, οι διαστάσεις (της πυρκαγιάς) είναι πολύ μεγάλες, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχουμε ζήσει στην περιοχή», τόνισε σε ΜΜΕ ο Νικολάς Ντ’ Αγοστίνο, αξιωματούχος της υπηρεσίας πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών (SPLIF) στην επαρχία.
Τέσσερις πυροσβέστες από τους περίπου 100 επαγγελματίες που κινητοποιήθηκαν, μαζί με εθελοντές και κατοίκους, τραυματίστηκαν ελαφρά, ανέφεραν οι αρχές της επαρχίας.
Η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες, οι σφοδροί άνεμοι και η μορφολογία του εδάφους, περιέπλεξαν το έργο των πυροσβεστών, τους οποίους στάλθηκαν να υποστηρίξουν δύο ελικόπτερα κι ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος κάνοντας ρίψεις νερού. Ως χθες το βράδυ, δεν κινδύνευαν κατοικημένες περιοχές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 17/11/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Το Παρίσι φοράει τα γιορτινά του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το πρώτο ελληνικό "ηλιακό" σκάφος από φοιτητές του Μετσόβιου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ για Κ. Τασούλα μετά από τοποθέτηση του ΠτΔ για κίνδυνο ακυβερνησίας
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ 52 χρόνια από την εξέγερση- Μηνύματα για το Πολυτεχνείο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέο μπαράζ τροχαίων- Νεκρός στην Κρήτη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μακελειό στα Βορίζια- Η φωτογραφία "άλλοθι" για τον 23χρονο