- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
"Στάχτη" 65.000 στρέμματα δάσους η οποία μαίνεται στην Αργεντινή
ΔΙΕΘΝΗ
Μεγάλη πυρκαγιά, η οποία δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο, μετέτρεψε σε αποκαΐδια μέχρι στιγμής, 65.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων στη νότια Αργεντινή, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι τοπικές αρχές.
Η φωτιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, εκδηλώθηκε στην περιοχή της Ελ Μπολσόν, πόλης 18.000 κατοίκων στην επαρχία Ρίο Νέγρο (νότια).
«Υπάρχουν λόφοι που έχουν παραδοθεί τελείως στις φλόγες, οι διαστάσεις (της πυρκαγιάς) είναι πολύ μεγάλες, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχουμε ζήσει στην περιοχή», τόνισε σε ΜΜΕ ο Νικολάς Ντ’ Αγοστίνο, αξιωματούχος της υπηρεσίας πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών (SPLIF) στην επαρχία.
Τέσσερις πυροσβέστες από τους περίπου 100 επαγγελματίες που κινητοποιήθηκαν, μαζί με εθελοντές και κατοίκους, τραυματίστηκαν ελαφρά, ανέφεραν οι αρχές της επαρχίας.
Η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες, οι σφοδροί άνεμοι και η μορφολογία του εδάφους, περιέπλεξαν το έργο των πυροσβεστών, τους οποίους στάλθηκαν να υποστηρίξουν δύο ελικόπτερα κι ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος κάνοντας ρίψεις νερού. Ως χθες το βράδυ, δεν κινδύνευαν κατοικημένες περιοχές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 19/1/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έρχεται το Μητρώο Ενοικιαστή- Συνεπείς και κακοπληρωτές
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οι "σκληροί" των μπλόκων στον Πρωθυπουργό: Συνάντηση- βαρόμετρο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στο Τατόι θα ταφεί η πριγκίπισσα Ειρήνη- Στη Μητρόπολη Αθηνών το τελέυταίο αντίο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δίκη για το θάνατο του Σ. Βαλυράκη: Καταθέτει δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μεγάλες ζημιές στο Μενίδι- Εργοστάσιο τυλίχτηκε στις φλόγες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ηρωικοί αστυνομικοί στη Χαλκίδα - Έσωσαν ηλικιωμένες από τις φλόγες