- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η ΕΕ προτείνει στον Μπάιντεν ένα νέο ιδρυτικό σύμφωνο για τις διατλαντικές σχέσεις
ΔΙΕΘΝΗ
«Θα ήθελα να απευθύνω επίσημα σήμερα, αυτή την ημέρα που αναλαμβάνει καθήκοντα ο Τζο Μπάιντεν, μια έκκληση για να οικοδομήσουμε μαζί ένα νέο ιδρυτικό σύμφωνο για μια πιο ισχυρή Ευρώπη, για πιο ισχυρές Ηνωμένες Πολιτείες και για έναν καλύτερο κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Σήμερα είναι κάτι περισσότερο από μια μετάβαση. Σήμερα είναι μια ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη διατλαντική σχέση μας, η οποία υπέφερε πολύ τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Στα χρόνια αυτά, ο κόσμος έγινε πιο περίπλοκος, λιγότερο σταθερός και λιγότερο προβλέψιμος», δήλωσε ο Μισέλ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα πρέπει να εργασθούν πάνω σε πέντε προτεραιότητες -- την προώθηση της πολυμερούς συνεργασίας, την καταπολέμηση της Covid-19, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την οικονομική ανάκαμψη με ψηφιακό μετασχηματισμό και τις από κοινού προσπάθειες για την ασφάλεια και την ειρήνη.
Η Ευρώπη «έχει έναν φίλο στον Λευκό Οίκο» έπειτα από τέσσερα χρόνια προεδρίας Τραμπ, υπογράμμισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΗΠΑ: Η Νέα Υόρκη, που πλήττεται από ένα σφοδρό κύμα ψύχους, μετρά τουλάχιστον 13 νεκρούς από υποθερμία
ΔΙΕΘΝΗ
Αργή η κίνηση στα σύνορα της Γάζας μετά την επαναλειτουργία από το Ισραήλ του περάσματος της Ράφα
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 2/2/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τρίτη 3/2/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Φοντάνα Ντι Τρέβι – Εισιτήριο 2 ερώ από σήμερα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραγωδία στον Ατλαντικό – Νεκρός 33χρονος Έλληνας από την Κρήτη
- ΥΓΕΙΑ Παχυσαρκία ενηλίκων – 36.360 οι δικαιούχοι του «Προλαμβάνω»
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ H μεγάλη δημοσκόπηση του ALPHA (A' ΜΕΡΟΣ)
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παραβάσεις τον Ιανουάριο – 6 νεκροί – 8 σοβαρά τραυματίες – 1.055 για αλκοόλ