- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Βρετανία στοχεύει σε εμβολιασμούς 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα
ΔΙΕΘΝΗ
Στελέχη της AstraZeneca λένε ότι η εταιρεία βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση ώστε να παραδίδει 2 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου και ο Μπόρις Τζόνσον επισημαίνει πως η διαθεσιμότητα περισσότερων εμβολίων θα είναι κρίσιμη ώστε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί σε 24ωρη βάση.
«Θα προχωρήσουμε σε εμβολιασμούς 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα όσο συντομότερα μπορέσουμε», είπε ο Τζόνσον ενώπιον του κοινοβουλίου.
«Προς το παρόν, το όριο το έχει θέσει η προμήθεια».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ελπίζει πως το να δοθεί προστασία στους πιο ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες και τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά εξόδου από το λοκντάουν, που εφαρμόζεται στην Αγγλία από την περασμένη εβδομάδα.
Η Σκωτία, που επέβαλε καραντίνα την ίδια περίοδο, γνωστοποίησε σήμερα ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τους περιορισμούς.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν 15 εκατομμύρια άνθρωποι που ανήκουν στις ομάδες υψηλότερης προτεραιότητας. Μονάχα 2,4 εκατομμύρια εξ αυτών έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής, επομένως η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερους από 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς την εβδομάδα για να πετύχει τον στόχο της.
Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε πως η Βρετανία βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να πετύχει τον στόχο της και οι κατασκευάστριες εταιρείες παραδίδουν τα εμβόλια βάσει του προγράμματος, ωστόσο η όλη διαδικασία θα είναι ομαλότερη, καθώς θα εξελίσσεται.
Ο πρόεδρος της AstraZeneca στη Βρετανία Τομ Κιθ-Ρόατς είπε πως ελπίζει ότι θα καταφέρει να επεκτείνει την προμήθεια πέραν των 2 εκατομμύριων δόσεων την εβδομάδα καθώς οι διαδικασίες βελτιώνονται, ωστόσο δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα είναι τελικά δυνατό.
«Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε σε έναν αριθμό άνω των 2 εκατομμυρίων, όμως προφανώς ενδέχεται να είναι δυνατό», τόνισε ενώπιον των βουλευτών.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Το 47% των Γερμανών υπέρ ενός μποϊκοτάζ του Μουντιάλ στις ΗΠΑ, εάν ο πρόεδρος Τραμπ υλοποιήσει τις απειλές περί προσάρτησης της Γροιλανδίας
ΔΙΕΘΝΗ
O πρόεδρος της Αργεντινής ανακοίνωσε πως προσεκλήθη από τον Τραμπ να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Ειρήνης- Ο πρωθυπουργός Κάρνεϊ σκοπεύει να αποδεχθεί την πρόσκληση του Αμερκανού προέδρου
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 17/1/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκδήλωση ενημέρωσης για τον παιδικό καρκίνο από τον σύλλογο «Πίστη»
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Έσπασε» το κοντέρ – Με 191 χλμ στην περιφερειακή Υμηττού
- ΔΙΕΘΝΗ Παραδοσιακή Ισπανική τελετή –Άλογα περνούν από φωτιές
- ΔΙΕΘΝΗ Δολοφονία 18χρονου από συμμαθητή του – Τον μαχαίρωσε σε σχολείο στην Ιταλία
- ΔΙΕΘΝΗ Δανοί διαδηλώνουν για τη Γροιλανδία – Επιμένει ο Τραμπ
- ΔΙΕΘΝΗ Νέο περιστατικό βίας – Αντιδράσεις στη Μινεάπολη