- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ζαν Ιβ Λεντριάν: Το Παρίσι αναμένει «πράξεις» από την Τουρκία, οι «κατευναστικές δηλώσεις δεν επαρκούν»
ΔΙΕΘΝΗ
«Δεν αρκεί το ότι εδώ και δύο, τρεις ημέρες, διαπιστώνουμε κατευναστικές δηλώσεις εκ μέρους του Προέδρου (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν, χρειάζονται πράξεις», είπε ο Γάλλος ΥΠΕΞ στην εκπομπή "Le Grand Jury RTL/Le Figaro/LCI" κι ενώ ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε χθες την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάλογο.
Μεταξύ των ενεργειών που αναμένονται, «υπάρχουν εκείνες που είναι απλό να γίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Λιβύη, υπάρχουν επίσης εκείνες που είναι απλό να γίνουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», τόνισε.
«Έχουμε πολλές διαφωνίες» με την Άγκυρα, επισήμανε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, επικαλούμενος την «επεκτατική βούληση» της Άγκυρας, μια «πολιτική τετελεσμένων γεγονότων» στη Λιβύη, το Ιράκ και την Ανατολική Μεσόγειο, «όπου επιτίθενται στην πραγματικότητα εναντίον δύο κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου» ή ακόμη «στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου στέλνουν μισθοφόρους από τη Συρία».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα επαληθεύσει τη στάση της Τουρκίας σε αυτά τα διαφορετικά ζητήματα κατά το ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, σε λίγες ημέρες. Εκείνη τη στιγμή θα εξακριβώσουμε τις δεσμεύσεις», κατέληξε.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Τη συνεργασία του Βερολίνου για την ανασυγκρότηση του Ιράν ζήτησε ο Ρεζάν Παχλαβί - Οι αμερικανοϊσραηλινές επιθέσεις "θα σώσουν ζωές", δήλωσε
ΔΙΕΘΝΗ
Ισραήλ: Εκρήξεις ακούστηκαν στην Ιερουσαλήμ μετά έναν νέο συναγερμό για πυραύλους από το Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 1/3/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Απίστευτη περιπέτεια για σκύλο στο0 Κολοράντο – Για 43 μέρες περιπλανιόταν σε παγωμένα βουνά
- ΔΙΕΘΝΗ Αντιδρούν στον υπερτουρισμό στην Βαρκελώνη – Αυξάνουν τον φόρο διαμονής
- ΔΙΕΘΝΗ Τίρανα – επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ Εμμανουήλ Καραλής – «Πέταξε» στα 6,17 μ. και έγραψε ιστορία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μελισσοκόμοι σε απόγνωση – «Πνίγηκαν» μελίσσια στη Μεσσηνία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μόνιμο έξοδο ο ΕΝΦΙΑ- «Κοστίζει η στέγη»