- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ζαν Ιβ Λεντριάν: Το Παρίσι αναμένει «πράξεις» από την Τουρκία, οι «κατευναστικές δηλώσεις δεν επαρκούν»
ΔΙΕΘΝΗ
«Δεν αρκεί το ότι εδώ και δύο, τρεις ημέρες, διαπιστώνουμε κατευναστικές δηλώσεις εκ μέρους του Προέδρου (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν, χρειάζονται πράξεις», είπε ο Γάλλος ΥΠΕΞ στην εκπομπή "Le Grand Jury RTL/Le Figaro/LCI" κι ενώ ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε χθες την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάλογο.
Μεταξύ των ενεργειών που αναμένονται, «υπάρχουν εκείνες που είναι απλό να γίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Λιβύη, υπάρχουν επίσης εκείνες που είναι απλό να γίνουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», τόνισε.
«Έχουμε πολλές διαφωνίες» με την Άγκυρα, επισήμανε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, επικαλούμενος την «επεκτατική βούληση» της Άγκυρας, μια «πολιτική τετελεσμένων γεγονότων» στη Λιβύη, το Ιράκ και την Ανατολική Μεσόγειο, «όπου επιτίθενται στην πραγματικότητα εναντίον δύο κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου» ή ακόμη «στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου στέλνουν μισθοφόρους από τη Συρία».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα επαληθεύσει τη στάση της Τουρκίας σε αυτά τα διαφορετικά ζητήματα κατά το ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, σε λίγες ημέρες. Εκείνη τη στιγμή θα εξακριβώσουμε τις δεσμεύσεις», κατέληξε.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Νορβηγία: Δεν υπάρχουν τραυματίες έπειτα από πυροβολισμό σε εμπορικό κέντρο του Όσλο, ο δράστης συνελήφθη
ΔΙΕΘΝΗ
Επτά Ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν από την ΕΕ να κινηθεί γρήγορα σχετικά με την πρόταση περί δανείων επανόρθωσης για την Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συναντά ξανά τους Ευρωπαίους συμμάχους του, την ώρα που ο Τραμπ του προσάπτει ότι "δεν έχει διαβάσει" την ειρηνευτική πρόταση της κυβέρνησής του
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 7/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οδοιπορικό στη Στενή Ευβοίας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ομάδα Μηχανολόγων- Μηχανικών του ΑΠΘ: Παγκόσμια πρωτιά για Έλληνες φοιτητές
- ΔΙΕΘΝΗ Νέα Ζηλανδία: "Εισβολή" φώκιας σε μπαρ
- ΔΙΕΘΝΗ Χριστουγεννιάτικη πολυτέλεια- Στολισμοί σε εντυπωσιακά ξενοδοχεία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνθήκες πολικού ψύχους- Ψαράδες σώζουν ελάφια και ζαρκάδια
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική κόντρα για τα μπλόκα