- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ζαν Ιβ Λεντριάν: Το Παρίσι αναμένει «πράξεις» από την Τουρκία, οι «κατευναστικές δηλώσεις δεν επαρκούν»
ΔΙΕΘΝΗ
«Δεν αρκεί το ότι εδώ και δύο, τρεις ημέρες, διαπιστώνουμε κατευναστικές δηλώσεις εκ μέρους του Προέδρου (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν, χρειάζονται πράξεις», είπε ο Γάλλος ΥΠΕΞ στην εκπομπή "Le Grand Jury RTL/Le Figaro/LCI" κι ενώ ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε χθες την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάλογο.
Μεταξύ των ενεργειών που αναμένονται, «υπάρχουν εκείνες που είναι απλό να γίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Λιβύη, υπάρχουν επίσης εκείνες που είναι απλό να γίνουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», τόνισε.
«Έχουμε πολλές διαφωνίες» με την Άγκυρα, επισήμανε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, επικαλούμενος την «επεκτατική βούληση» της Άγκυρας, μια «πολιτική τετελεσμένων γεγονότων» στη Λιβύη, το Ιράκ και την Ανατολική Μεσόγειο, «όπου επιτίθενται στην πραγματικότητα εναντίον δύο κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου» ή ακόμη «στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου στέλνουν μισθοφόρους από τη Συρία».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα επαληθεύσει τη στάση της Τουρκίας σε αυτά τα διαφορετικά ζητήματα κατά το ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, σε λίγες ημέρες. Εκείνη τη στιγμή θα εξακριβώσουμε τις δεσμεύσεις», κατέληξε.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζ. Μαμντάνι υποσχέθηκε να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις
ΔΙΕΘΝΗ
Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι σε ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες στα ανοικτά της Γκάμπιας
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Πάνω από 40 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε μπαρ στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας- Συνεχίζεται η ταυτοποίηση των θυμάτων
ΔΙΕΘΝΗ
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζ. Μαμντάνι υποσχέθηκε να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 1/1/2026
- ΔΙΕΘΝΗ "Παγωμένες" βουτιές- Τήρησαν το έθιμο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ήρθε ο "Αη Βασίλης" στην παιδιατρική κλινική Βόλου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φονική έκρηξη χειροβομβίδας στη Ρόδο- Νέα στοιχεία για τον 19χρονο ΕΠΟΠ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μηνύματα για την Πρωτοχρονιά
- ΔΙΕΘΝΗ Γάλλοι πολίτες το ζεύγος Κλούνεϊ- Απέκτησαν υπηκοότητα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 13χρονη καταγγέλλει απόπειρα βιασμού- "Μαμά βοήθεια, κινδυνεύω"