- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Κοροναϊός - ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν τα πρώτα φάρμακα για Covid
ΔΙΕΘΝΗ
«Η έγκριση αυτών των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να επιτρέψει σε ασθενείς να αποφύγουν τη νοσηλεία και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε ο αξιωματούχος της FDA, Στίβεν Χαν.
Αντί να περιμένει από τον ανθρώπινο οργανισμό να αναπτύξει αντισώματα εναντίον του κοροναϊού, το φάρμακο μιμείται τη φυσική διαδικασία ξεγελώντας τον «εχθρό».
Η χορήγηση γίνεται ενδοφλέβια και είναι εφάπαξ. Είναι το δεύτερο τέτοιο φάρμακο που παίρνει επείγουσα έγκριση από την FDA -το πρώτο ήταν της Eli Lilly. Το φάρμακο της Regeneron, εταιρεία του Ελληνοαμερικανού Τζορτζ Γιανκόπουλου, προορίζεται σε ασθενείς άνω των 12 ετών, που θεωρούν οι γιατροί ότι κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα της νόσου. Χορηγείται στα πρώτα στάδια, όταν τα συμπτώματα είναι ακόμα ήπια, ώστε ο ασθενής να αποφύγει τη νοσηλεία. Το φάρμακο αποτελείται από κοκτέιλ δύο αντισωμάτων, που παράγονται εργαστηριακά, την καζιριβιμάμπη και την ιμντεβιμάμπη (casirivimab and imdevimab).
Όπως αναφέρει η Washington Post, η παραγωγή είναι μία χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία, για αυτό αρχικά, οι διαθέσιμες δόσεις θα είναι λίγες. Η εταιρεία έχει πει ότι μέχρι τέλη Νοεμβρίου, θα έχει 80.000 δόσεις και μέχρι τέλη Ιανουαρίου, 300.000. Αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί θα πρέπει να επιλέγουν πολύ αυστηρά τους ασθενείς που θα το λαμβάνουν.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 28/1/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η επιστήμη της ερευνητικής εγκληματολογίας- προπτυχιακό πρόγραμμα στο πανεπιστήμιο KEELE Greece
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κρήτη: Στο εδώλιο για εμπρησμό καφετέριας- Παραλίγο να καούν ζωντανές οι κατηγορούμενες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διαρρήκτες με ποδήλατα "χτύπησαν" τα ΚΤΕΛ της Καλαμάτας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δυο δολοφονίες και ένας βιασμός γυαναικών- Σοκαρισκτική ομοολογία 52χρονου στην θεσσαλονίκη
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μετωπική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ- Υπουργοί επί ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ "Καταφύγιο" ο χρυσός