- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Κοροναϊός - ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν τα πρώτα φάρμακα για Covid
ΔΙΕΘΝΗ
«Η έγκριση αυτών των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να επιτρέψει σε ασθενείς να αποφύγουν τη νοσηλεία και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε ο αξιωματούχος της FDA, Στίβεν Χαν.
Αντί να περιμένει από τον ανθρώπινο οργανισμό να αναπτύξει αντισώματα εναντίον του κοροναϊού, το φάρμακο μιμείται τη φυσική διαδικασία ξεγελώντας τον «εχθρό».
Η χορήγηση γίνεται ενδοφλέβια και είναι εφάπαξ. Είναι το δεύτερο τέτοιο φάρμακο που παίρνει επείγουσα έγκριση από την FDA -το πρώτο ήταν της Eli Lilly. Το φάρμακο της Regeneron, εταιρεία του Ελληνοαμερικανού Τζορτζ Γιανκόπουλου, προορίζεται σε ασθενείς άνω των 12 ετών, που θεωρούν οι γιατροί ότι κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα της νόσου. Χορηγείται στα πρώτα στάδια, όταν τα συμπτώματα είναι ακόμα ήπια, ώστε ο ασθενής να αποφύγει τη νοσηλεία. Το φάρμακο αποτελείται από κοκτέιλ δύο αντισωμάτων, που παράγονται εργαστηριακά, την καζιριβιμάμπη και την ιμντεβιμάμπη (casirivimab and imdevimab).
Όπως αναφέρει η Washington Post, η παραγωγή είναι μία χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία, για αυτό αρχικά, οι διαθέσιμες δόσεις θα είναι λίγες. Η εταιρεία έχει πει ότι μέχρι τέλη Νοεμβρίου, θα έχει 80.000 δόσεις και μέχρι τέλη Ιανουαρίου, 300.000. Αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί θα πρέπει να επιλέγουν πολύ αυστηρά τους ασθενείς που θα το λαμβάνουν.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΗΠΑ: Ο Τραμπ παγώνει κονδύλια άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς 5 πολιτείες που προορίζονταν για τη φροντίδα των παιδιών και την αρωγή σε οικογένειες
ΔΙΕΘΝΗ
Γαλλία: Η Μπριζίτ Μπαρντό πέθανε από καρκίνο, δήλωσε ο σύζυγός της στο Paris Match - Σήμερα η κηδεία της στο Σεν-Τροπέ
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Mεσημεριανό Δελτίο 07/01/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Πολικό ψύχος στην Ευρώπη – Πέντε νεκροί στη Γαλλία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ληστεία με λεία 580.000 στη Χαλκιδική – με πατίνια διέφυγαν οι «Ροζ πάνθηρες»
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Απεργία στις λαϊκές αγορές – Πορείες και κρίσιμες επαφές με υπουργούς
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δικάζονται για κακοποίηση των παιδιών τους ο πρώην αστυνομικός της βουλής και η σύζυγός του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φονική παράσυρση φοιτήτριας – Στο εδώλιο η συνοδηγός
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μοιραία συμπλοκή ανηλίκων – Προειδοποιούσαν για τον 15χρονο