- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Covid-19: Η Ισπανία σπάει το φράγμα του 1 εκατ. κρουσμάτων - Είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ
Η Ισπανία κατέγραψε 16.973 κρούσματα και 156 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών από επιπτώσεις της νόσου Covid-19 να ανέρχεται πλέον σε 34.366.
Η χώρα διπλασίασε τον απολογισμό των κρουσμάτων της σε μόλις 6 εβδομάδες, παρά την επιβολή αυστηρότερων μέτρων με στόχο τον έλεγχο του δεύτερου κύματος της πανδημίας.
Έπειτα από μια μείωση μετά το λοκντάουν που επέβαλαν οι ισπανικές αρχές από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, ο ρυθμός διασποράς επιταχύνθηκε ξεπερνώντας συχνά τα 10.000 κρούσματα την ημέρα από τα τέλη Αυγούστου, για να κορυφωθεί σε περισσότερα από 16.000 την περασμένη εβδομάδα.
Η βεβιασμένη έξοδος από την καραντίνα προτού εγκατασταθούν συστήματα ιχνηλάτησης επέτρεψε στη διασπορά να βγει εκτός ελέγχου γρηγορότερα σε σύγκριση με άλλες χώρες, είπε ο Ράφαελ Μπενγκόα, συνιδρυτής του Ινστιτούτου Υγείας και Στρατηγικής του Μπιλμπάο.
Ο ίδιος κατηγόρησε τη βαθιά πολιτική πόλωση που επικρατεί στην Ισπανία για την εκτόξευση των κρουσμάτων. «Υπάρχει πολύς πολιτικός θόρυβος, όμως ένα σοκαριστικό κενό ηγεσίας», υπογράμμισε.
Το δεύτερο κύμα της νόσου Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε λιγότερους ανθρώπους στην Ισπανία σε σύγκριση με εκείνο του Μαρτίου και Απριλίου, στην κορύφωση της πανδημίας, όταν η χώρα μετρούσε πάνω από 800 νεκρούς την ημέρα. Αντιθέτως, η μέση ηλικία των ασθενών έχει μειωθεί.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 05/04/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Μεγάλη Δευτέρα 06/04/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Άρης Μουγκοπέτρος στην «Αυτοψία»- Απόψε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοσκόπηση του ALPHA- Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη
- ΔΙΕΘΝΗ Οδηγοί στις ΗΠΑ λαχτάρισαν με αεροπλάνο- Προσγειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 200 χρόνια από την ηρωική Έξοδο– Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης στο Μεσολόγγι
- ΔΙΕΘΝΗ Πάσχα Καθολικών – Γιορτάζουν την Ανάσταση