- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η εφαρμογή TikTok προσέφυγε στην αμερικανική δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ για να μπλοκάρει την απαγόρευσή της από αύριο στις ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ
Η TikTok και η μητρική της εταιρεία ByteDance Ltd. προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον αργά χθες Παρασκευή το βράδυ κατά της εκτελεστικής εντολής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg News στην διεύθυνση https://bloom.bg/2FHI6Rz.
Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου εξέδωσε χθες διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται στους πολίτες στις ΗΠΑ να "κατεβάζουν" την κινεζική εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο TikTok και την κινεζική εφαρμογή μηνυμάτων WeChat από τις 20 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην προσφυγή αυτή υποστηρίζεται ότι ο Τραμπ υπερέβη την εξουσία του με την απαγόρευση της εφαρμογής αυτής και ότι αυτό το έκανε για πολιτικούς λόγους κι όχι για να σταματήσει μια "ασυνήθιστη και αξιοσημείωτη απειλή" στις ΗΠΑ, όπως απαιτεί ο νόμος.
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Π. Χέγκσεθ: Αυτός δεν είναι ένας «ατέρμονας πόλεμος...ούτε άσκηση οικοδόμησης της δημοκρατίας»
ΔΙΕΘΝΗ
Ισραήλ: Το Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν αναμένεται να ανοίξει και πάλι σε πολύ περιορισμένη μορφή
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 02/03/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τρίτη 03/03/2026
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ Cosmote telekom: Χρυσός οδηγός των Εθνικών ομάδων μπάσκετ μέχρι το 2030
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ευρωπαϊκή Εισαγγελική έρευνα για την Ελλάδα: Έρευνες για απάτες πάνω από 2 δις
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μετωπική για τις υποκλοπές
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξάνθη: Δολοφονία με τσεκούρι για κτηματικές διαφορές
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κυκλοφορούν και οπλοφορούν