- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Κλειστές θα είναι το Σαββατοκύριακο οι παραλίες στην κομητεία του Λος Άντζελες
ΔΙΕΘΝΗ
Η κομητεία του Λος Άντζελες, βασική εστία της επιδημίας του κορονοϊού στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι θα κλείσει όλες τις παραλίες της το Σαββατοκύριακο, όταν στις ΗΠΑ γιορτάζεται η 4η Ιουλίου, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της ασθένειας.
«Εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων της covid-19 όλες οι παραλίες της κομητείας του Λος Άντζελες θα είναι ξανά προσωρινά κλειστές αυτό το Σαββατοκύριακο, από τις 3 ως τις 6 Ιουλίου», έγραψε στο Τwitter η Τζάνις Χαν αξιωματούχος της κομητείας.
«Μόνο σήμερα καταγράψαμε σχεδόν 3.000 νέα κρούσματα. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου στις παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο», όταν γιορτάζεται η Γιορτή της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ, πρόσθεσε.
Η κομητεία του Λος Άντζελες κατέγραψε χθες περισσότερα από 2.900 νέα κρούσματα του κορονοϊού, αριθμό ρεκόρ από την έναρξη της επιδημίας στις ΗΠΑ. Συνολικά περισσότερα από 100.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί στην κομητεία αυτή.
Στο απόγειο της επιδημίας οι παραλίες είχαν παραμείνει κλειστές επί εβδομάδες, όμως τις τελευταίες εβδομάδες είχε ξεκινήσει σταδιακά η επαναλειτουργία τους.
Την Κυριακή ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ έδωσε εντολή να κλείσουν ξανά τα μπαρ στο Λος Άντζελες και σε έξι ακόμη κομητείες της πολιτείας εξαιτίας της ανόδου των κρουσμάτων.
Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της κομητείας του Λος Άντζελες, έπειτα από ελέγχους που διενεργήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε ότι μόνο το 49% των μπαρ και το 33% των εστιατορίων τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Επιπλέον το 54% των εργαζόμενων στα μπαρ που ελέγχθηκαν κα το 44% των εργαζόμενων στα εστιατόρια δεν φορούσαν μάσκα ή ασπίδα, όπως απαιτείται από τον νόμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τις διαδηλώσεις είναι τουλάχιστον 5.000
ΔΙΕΘΝΗ
"Εκβιασμό" χαρακτήρισε τις δασμολογικές απειλές του Ντ. Τραμπ για τη Γροιλανδια, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 17/1/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκδήλωση ενημέρωσης για τον παιδικό καρκίνο από τον σύλλογο «Πίστη»
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Έσπασε» το κοντέρ – Με 191 χλμ στην περιφερειακή Υμηττού
- ΔΙΕΘΝΗ Παραδοσιακή Ισπανική τελετή –Άλογα περνούν από φωτιές
- ΔΙΕΘΝΗ Δολοφονία 18χρονου από συμμαθητή του – Τον μαχαίρωσε σε σχολείο στην Ιταλία
- ΔΙΕΘΝΗ Δανοί διαδηλώνουν για τη Γροιλανδία – Επιμένει ο Τραμπ
- ΔΙΕΘΝΗ Νέο περιστατικό βίας – Αντιδράσεις στη Μινεάπολη