- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Γερμανία: Διαδηλώσεις αγροτών με τρακτέρ στους δρόμους
ΔΙΕΘΝΗ
Στο Βερολίνο αγρότες με τα τρακτέρ τους συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ζητώντας την «άμεση παραίτηση» της υπουργού Περιβάλλοντος Σβένια Σούλτσε.
Διαδηλώνουμε «κατά της δυσφήμησής μας από τους πολιτικούς», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, η ομάδα «Η γη μας συνδέει» και κατηγορούν την υπουργό ότι επιρρίπτει αποκλειστικά στους καλλιεργητές και στην χρήση των φυτοφαρμάκων την ευθύνη για την εξαφάνιση πολλών ειδών από τη φύση.
«Για τα προβλήματα της βιοποικιλότητας δεν ευθύνεται μόνο η γεωργία, αλλά ολόκληρη η κοινωνία. Εμείς οι αγρότες θέλουμε προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος, προκειμένου να είναι βιώσιμες και οι επιχειρήσεις μας και η κοινωνία», τονίζουν και ζητούν διάλογο για την εφαρμογή πολιτικών φιλικότερων τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς την αγροτική οικονομία.
Λόγω της κίνησης των γεωργικών οχημάτων, σε κεντρικούς δρόμους του Βερολίνου προκλήθηκαν από το πρωί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία
ΣΧΕΤΙΚΑ
Η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ανεφοδιασμού, λέει ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας
ΔΙΕΘΝΗ
Ιαπωνία: Η G7 δεν έλαβε απόφαση για αποδέσμευση πετρελαϊκών αποθεμάτων - Συζητήθηκαν "όλες οι διαθέσιμες επιλογές", λέει ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 09/03/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τρίτη 10/3/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Φωτιά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γλασκόβης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καταδίωξη ρομά στη Λαμία: Έσερναν γυναίκα με το αυτοκίνητο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ένας νεκρός σε φωτιά σε διαμέρισμα στον Ταύρο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εισαγγελικός κόλαφος στη δίκη της Χρυσής Αυγής
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέες καραβιές μεταναστών στην Κρήτη