- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Κοροναϊός: Έπεσε η κυβέρνηση του Κοσόβου
ΔΙΕΘΝΗ
Μετά από 51 ημέρες στην εξουσία, ο Άλμπιν Κούρτι αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο.
Η Βουλή του Κοσόβου, με 82 ψήφους, υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσαν βουλευτές από το συγκυβερνών κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης Κοσόβου (DSK).
Κατά της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 32 βουλευτές.
Η Βουλή του Κοσόβου απαρτίζεται από 120 βουλευτές.
Η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε εξαιτίας της απόφασης του Άλμπιν Κούρτι να καθαιρέσει τον υπουργό Εσωτερικών Άγκιμ Βελίου, της Δημοκρατικής Ένωσης Κοσόβου.
Ο Βελίου είχε υποστηρίξει την άποψη του προέδρου της Δημοκρατίας Χάσιμ Θάτσι, που ζητούσε να κηρυχτεί στο Κόσοβο κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κορονοϊού.
Ο Κούρτι διαφωνούσε με αυτήν την άποψη και προχώρησε στην καθαίρεση του υπουργού εσωτερικών.
Στην συζήτηση χθες στη βουλή για την πρόταση δυσπιστίας ο Κούρτι υποστήριξε ότι η ανατροπή της κυβέρνησης σχεδιάστηκε από τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας, του Ρίτσαρντ Γκρενέλ.
Ο Κούρτι κατήγγειλε ότι οι ΗΠΑ και ο πρόεδρος του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι προωθούν λύση για ανταλλαγή εδαφών με την Σερβία και ο ίδιος ήταν εμπόδιο σε αυτό το σχέδιο.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 26/2/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στις ΗΠΑ ο Έλληνας ΥΠΕΞ: Συνάντηση του Γ. Γεραπετρίτη με τον Μ. Ρούμπιο
- ΔΙΕΘΝΗ Αμερικανός πιλότος F-35 εκπαίδευε Κινέζους- Συνελήφθη για κατασκοπεία
- ΔΙΕΘΝΗ Φονικές χιονοστιβάδες- Δραματικοί απεγκλωβισμοί
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τροχαίο δυστύχημα στην Ποσειδώνος- Θανατηφόρα παράσυρση πεζού
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νύχτα στον Ανακριτή για το φόβο επεισοδίων- Πυροβόλησε τέσσερις έφηβους στο Αίγιο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μέρες αγωνίας στον Έβρο- Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα κάτω από το νερό