- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Γερμανία: Δώδεκα συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας σε βάρος οργάνωσης της άκρας δεξιάς
ΔΙΕΘΝΗ
Δώδεκα άνδρες, όλοι γερμανικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν σήμερα στο πλαίσιο έρευνας για μια οργάνωση της άκρας δεξιάς που είναι ύποπτη ότι υποθάλπει επιθέσεις εναντίον «πολιτικών αξιωματούχων, αιτούντων άσυλο και μουσουλμάνων», ανακοίνωσε η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία.
Τέσσερις από τους συλληφθέντες είναι ύποπτοι ότι σχημάτισαν «μια ακροδεξιά ένωση τρομοκρατικού χαρακτήρα» ενώ οι οκτώ άλλοι ήταν έτοιμοι να τους υποστηρίξουν οικονομικά ή να τους βοηθήσουν να προμηθευθούν όπλα», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία της Καρλσρούης.
Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε 13 διαφορετικά σημεία σε πέντε ομόσπονδα κρατίδια της χώρας, ανάμεσα στα οποία η Βαυαρία και η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 9/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ρομά με μαχαίρια και χειροβομβίδες- λήστευαν διανομείς στον Πειραιά
- ΔΙΕΘΝΗ Στο εδώλιο ο Εκρέμ Ιμάμογλου- Αντιμέτωπος με 2.300 χρόνια φυλάκισης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εισαγγελικός κόλαφος στη δίκη της Χρυσής Αυγής- Ζητά να απορριφθούν τα αιτήματα ελαφρυντικών
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καραμπόλα στην εθνική οδό- Δυο τραυματίες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ρομά την έκλεψε και την έσυρε με το αυτοκίνητο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σεσημασμένος Σουδανός με χειροπέδες- Δεν μπορούν να τον απελάσουν: Το σχόλιο του Στ. Θεοδωράκη