- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Βραζιλία: Σε τουλάχιστον 52 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων των κατολισθήσεων και των πλημμυρών
ΔΙΕΘΝΗ
Ο απολογισμός των θυμάτων των πλημμυρών και των κατολισθήσεων εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην πολιτεία Μίνας Ζεράις της Βραζιλίας αυξήθηκε σε 52 νεκρούς και 65 τραυματίες, ενώ δύο πολίτες συνεχίζουν ακόμη να αγνοούνται, ανακοίνωσε η πολιτειακή γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Οι ζημιές είναι συγκεντρωμένες κυρίως στην πολιτειακή πρωτεύουσα, την Μπέλου Οριζόντσι, όπου ο απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει τους 13 νεκρούς, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία των αρχών.
Περίπου 33.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί ή χρειάστηκε να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους.
Οι βροχοπτώσεις που έπληξαν τη Μίνας Ζεράις μέσα σε 24 ώρες την περασμένη εβδομάδα ήταν οι πιο σφοδρές αφότου άρχισαν να τηρούνται σχετικά δεδομένα πριν από 110 χρόνια, με τις συνολικές κατακρημνίσεις να φθάνουν τα 172 χιλιοστά, σύμφωνα με την INMET, τη βραζιλιάνικη εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.
Πλάνα που μεταδόθηκαν από βραζιλιάνικα τηλεοπτικά δίκτυα χθες Τρίτη εικονίζουν σπίτια που έχουν καταρρεύσει και άλλα που έχουν βυθιστεί σε νερά ύψους 2 μέτρων και πλέον.
Το κύμα κακοκαιρίας έπληξε την πολιτεία έναν χρόνο μετά την κατάρρευση του φράγματος τελμάτων στην πόλη Μπρουματζίνιου, όταν έχασαν τη ζωή τους πάνω από 250 άνθρωποι και προκλήθηκε τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή. Σε εκείνη την τραγωδία είχαν διαδραματίσει ρόλο οι βροχοπτώσεις που είχαν προηγηθεί, σύμφωνα με τις αρχές. Αρκετά τέτοια φράγματα, όπου αποτίθενται τα απόβλητα της επεξεργασίας σιδηρομεταλλεύματος, έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, επισήμαναν οι ομοσπονδιακές αρχές.
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΗΠΑ: Ο πρώην παρουσιαστής του CNN Ντον Λέμον συνελήφθη για συμμετοχή σε διαδήλωση διαμαρτυρίας
ΔΙΕΘΝΗ
Νορβηγία: Η Επιτροπή Νόμπελ λέει ότι το όνομα του νικητή του βραβείου για την Ειρήνη το 2025 πιθανόν αποκαλύφθηκε νωρίτερα λόγω ψηφιακής κατασκοπείας
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 30/1/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εμπρηστικές τουρκικές δηλώσεις – Απάντηση για τις navtex διαρκείας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τριάντα χρόνια από την κρίση των Ιμίων- Βρέθηκε 23 χρόνια μετά το κράνος του ήρωα Π. Βλαχάκου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εφιάλτης για εκπαιδευτικό στη Λειβαδιά - Επίθεση αγέλης σκύλων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λαχτάρα εν κινήσει – Λεωφορείο στις φλόγες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαρτυρία οδηγού στον Alpha – Πυροβόλησαν με αεροβόλο λεωφορείο στο Μενίδι
- ΥΓΕΙΑ Άδειασαν τα σχολεία οι ιώσεις – Αλλαγές στις απουσίες