- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ά. Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει έναν πρωθυπουργό που εφαρμόζει πραγματικά εντατικές μεταρρυθμίσεις
ΔΙΕΘΝΗ
«Η Ελλάδα έχει σήμερα έναν πρωθυπουργό ο οποίος εφαρμόζει πραγματικά εντατικές μεταρρυθμίσεις», ενώ η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν επιστρέψει στην ανταγωνιστικότητα, δήλωσε η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ από το Νταβός, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη έχει πάρει τα μαθήματά της από την οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας.
«Τότε πολλοί με επέκριναν, για το "πόσο κακή γυναίκα" ήμουν, που επέβαλλα πάντα τόσο αυστηρούς όρους. Αλλά πιστεύω ότι η Πορτογαλία είναι σήμερα ανταγωνιστική. Η Ιρλανδία είναι ανταγωνιστική. Η Ελλάδα έχει σήμερα έναν πρωθυπουργό που εφαρμόζει πραγματικά εντατικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό έχει να κάνει και με αυτήν τη σκληρότητα, αλλά και με την προθυμία να βοηθήσουμε και να ανοίξουμε μια μεγάλη ομπρέλα διάσωσης», δήλωσε η κυρία Μέρκελ από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και προσέθεσε ότι η Ευρώπη είναι πλέον σε θέση να συνεισφέρει στην παγκόσμια ανάπτυξη - και μέσω της Τραπεζικής Ένωσης και μέσω της Ένωσης Κεφαλαιαγορών.
Σε ό,τι αφορά το εάν η ίδια η Γερμανία θα αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις της, η καγκελάριος αντέτεινε ότι η χώρα επενδύει περισσότερο από ποτέ, κυρίως σε πολιτικές για το κλίμα. Αντιμετωπίζει μάλιστα το «πρόβλημα» ότι υπάρχουν περισσότερα χρήματα από όσα μπορούν να απορροφηθούν και γι' αυτό πρέπει να βελτιωθούν οι μηχανισμοί σχεδιασμού των επενδύσεων, σημείωσε. «Η Γερμανία δεν θα μείνει έξω από αυτές τις πολιτικές. Η καινοτομία, η έρευνα, η ανάπτυξη, οδηγούν αυτές τις επενδύσεις», διαβεβαίωσε η κυρία Μέρκελ και τόνισε ότι η παγκόσμια οικονομία ξεπέρασε την κρίση του 2008 σχετικά γρήγορα, με συντονισμένες αποφάσεις και συνεργασία, αλλά σήμερα υπάρχουν πολλές επιμέρους εμπορικές διαμάχες. «Η ανασφάλεια και ο απομονωτισμός δεν βοηθούν την ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΗΠΑ: Ο πρώην παρουσιαστής του CNN Ντον Λέμον συνελήφθη για συμμετοχή σε διαδήλωση διαμαρτυρίας
ΔΙΕΘΝΗ
Νορβηγία: Η Επιτροπή Νόμπελ λέει ότι το όνομα του νικητή του βραβείου για την Ειρήνη το 2025 πιθανόν αποκαλύφθηκε νωρίτερα λόγω ψηφιακής κατασκοπείας
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ιαπωνία: Άγνωστοι έκλεψαν βαλίτσες με 2 εκατ. ευρώ σε μετρητά σε πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο του Τόκιο
ΔΙΕΘΝΗ
Γάζα: Το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα θα ξανανοίξει την Κυριακή, ανακοίνωσε το Ισραήλ-Αίτημα της Χαμάς να ξανανοίξει άμεσα η μεθοριακή διάβαση με την Αίγυπτο
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 30/1/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή- "Προστατεύοντας τη φύση σε ένα κόσμο που αλλάζει"
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πτώση για τον χρυσό μετά το ιστορικό ράλι ανόδου
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκεχειρία λόγω ψύχους ζητά ο Ντ. Τραμπ
- ΔΙΕΘΝΗ Επεισοδιακές διαδηλώσεις στη Γαλλία- Συγκρούσεις με πυροσβέστες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες λεωφορείο ενώ κατευθυνόταν σε συνεργείο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εφιάλτης για εκπαιδευτικό στη Λειβαδιά- Δέχτηκε επίθεση από αγέλη σκύλων