- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Βλ. Πούτιν: «Δεν χάνουμε την ελπίδα ότι η σύγκρουση θα επιλυθεί»
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη θα μπορέσει να φέρει περαιτέρω πρόοδο και πως οι ειρηνευτικές προσπάθειες της Μόσχας έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα.
«Δεν χάνουμε την ελπίδα ότι ο διάλογος θα συνεχισθεί και η σύγκρουση θα επιλυθεί», δήλωσε ο Πούτιν πριν συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της διάσκεψης.
Ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία και η Τουρκία έκαναν «ένα πολύ καλό βήμα» όταν κάλεσαν τις λιβυκές παρατάξεις να σταματήσουν τις μάχες και πρόσθεσε πως οι μεγάλες στρατιωτικές ενέργειες έχουν σταματήσει στη Λιβύη.
Ο Ερντογάν, από την πλευρά του, είπε ότι ο στρατιωτικός διοικητής της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ πρέπει να βάλει τέλος στην επιθετική στάση του ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια πολιτική διαδικασία στη Λιβύη.
«Για να εφαρμοσθούν τα άλλα στάδια της πολιτικής διαδικασίας και της λύσης, η επιθετική στάση του Χάφταρ πρέπει να τερματισθεί», δήλωσε ο Ερντογάν σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν από την τουρκική τηλεόραση κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Πούτιν.
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι συνέλαβε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στον βόρειο Ατλαντικό
ΔΙΕΘΝΗ
Βρετανία: Ο Στάρμερ δήλωσε ότι τυχόν ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία θα (πρέπει να) ψηφιστεί από τη Βουλή
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Mεσημεριανό Δελτίο 07/01/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική σύγκρουση για τους αγρότες
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Καραμπόλες» με το κόμμα Καρυστιανού – Σφοδρή αντίδραση Ασλανίδη και διαγραφή Φαραντούρη
- ΔΙΕΘΝΗ Τα ρομπότ είναι εδώ
- ΔΙΕΘΝΗ Η «μάχη» της Γροιλανδίας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο – Ισχυρές καταιγίδες μέχρι αύριο
- ΔΙΕΘΝΗ Πολικό ψύχος στην Ευρώπη – Πέντε νεκροί στη Γαλλία