- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Βλ. Πούτιν: «Δεν χάνουμε την ελπίδα ότι η σύγκρουση θα επιλυθεί»
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη θα μπορέσει να φέρει περαιτέρω πρόοδο και πως οι ειρηνευτικές προσπάθειες της Μόσχας έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα.
«Δεν χάνουμε την ελπίδα ότι ο διάλογος θα συνεχισθεί και η σύγκρουση θα επιλυθεί», δήλωσε ο Πούτιν πριν συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της διάσκεψης.
Ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία και η Τουρκία έκαναν «ένα πολύ καλό βήμα» όταν κάλεσαν τις λιβυκές παρατάξεις να σταματήσουν τις μάχες και πρόσθεσε πως οι μεγάλες στρατιωτικές ενέργειες έχουν σταματήσει στη Λιβύη.
Ο Ερντογάν, από την πλευρά του, είπε ότι ο στρατιωτικός διοικητής της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ πρέπει να βάλει τέλος στην επιθετική στάση του ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια πολιτική διαδικασία στη Λιβύη.
«Για να εφαρμοσθούν τα άλλα στάδια της πολιτικής διαδικασίας και της λύσης, η επιθετική στάση του Χάφταρ πρέπει να τερματισθεί», δήλωσε ο Ερντογάν σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν από την τουρκική τηλεόραση κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Πούτιν.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Επιθέσεις στο Ιράν: Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας δεν έχει διαπιστώσει «ραδιολογικές επιπτώσεις»
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ: Ο Τραμπ μίλησε με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, των ΗΑΕ και με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 28/2/2026
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ- Οχάιο Κλέφτης τρύπωσε σε κάδο απορριμμάτων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Capital Tankers Corp -Ιστορική «απόβαση» στο Όσλο με τη μεγαλύτερη άντληση κεφαλαίων όλων των εποχών
- ΔΙΕΘΝΗ Ντοκουμέντο εκτροχιασμού τραμ στο Μιλάνο – 2 νεκροί -54 τραυματίες
- ΔΙΕΘΝΗ Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους- 20 νεκροί – τουλάχιστον 28 τραυματίες στη Βολιβία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μπλόκο σε τόνους ακατάλληλων τροφίμων – Σαφάρι ελέγχων από την Περιφέρεια Αττικής
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θανάσιμος τραυματισμός ανήλικου στο Λουτράκι – Στον εισαγγελέα ο 17χρονος