- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ανακοίνωσαν τις κατηγορίες με τις οποίες παραπέμπουν τον πρόεδρο Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ
Οι Δημοκρατικοί ανακοίνωσαν σήμερα επισήμως δύο κατηγορίες εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας και για παρεμπόδιση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου.
Η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει επί των κατηγοριών αυτών την ερχόμενη εβδομάδα. Το σώμα, το οποίο ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπερψηφίσει την παραπομπή του ρεπουμπλικανού προέδρου, δημιουργώντας το πλαίσιο για μια δραματική δίκη στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσία, η οποία είναι πιθανό να αρχίσει τον Ιανουάριο. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει έτσι ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία που παραπέμπεται από το αμερικανικό Κογκρέσο με αίτημα την καθαίρεσή του.
Ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να καθαιρεθεί, αφού η Γερουσία, η οποία θα τον δικάσει, ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς που έχουν σε μεγάλο βαθμό συνασπισθεί γύρω του. Από την άλλη, η παραπομπή του μπορεί να επιδράσει στην προεκλογική εκστρατεία, καθώς οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν να ανακτήσουν τον έλεγχο του Λευκού Οίκου.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Τζέρολντ Νάντλερ, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως ο Τραμπ έθεσε σε κίνδυνο το Σύνταγμα των ΗΠΑ, υπονόμευσε την ακεραιότητα των εκλογών του 2020 και έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.
«Ουδείς, ούτε καν ο πρόεδρος, είναι υπεράνω του νόμου», τόνισε ο Νάντλερ.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ρωσία: Κατάρριψη drones που είχαν κατεύθυνση προς τη Μόσχα - Αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου Βνούκοβο
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 18/11/2005
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τετάρτη 19/11/2025
- ΔΙΕΘΝΗ TikTok ALPHA- «Πέθανε το αμερικανικό penny
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ COSMOTE GROW YOYR BUSINESS – Δωρεάν ημερίδες για την είσοδο των ΜμΕσε αγορές του εξωτερικού
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ H ανακοίνωση του δημοψηφίσματος στο επίκεντρο της νέας προδημοσίευσης από το βιβλίο του Αλ. Τσίπρα, Ιθάκη
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κόντρα για τον Κ. Τασούλα
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Την Πέμπτη η πολιτική κηδεία του Αλέκου Φλαμπουράρη