- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ο Σαουδάραβας δράστης της επίθεσης στη βάση στη Φλόριντα ενήργησε μόνος- Το FBI το αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική ενέργεια
ΔΙΕΘΝΗ
Το FBI αντιμετωπίζει την επίθεση με τους πυροβολισμούς στη ναυτική βάση της Πενσακόλα στη Φλόριντα ως τρομοκρατική ενέργεια και ανακρίνει τους Σαουδάραβες φοιτητές που εκπαιδεύονταν μαζί με τον δράστη της επίθεσης στη βάση.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι o υποσμηναγός της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας ενήργησε μόνος την Παρασκευή όταν σκότωσε τρείς ανθρώπους και τραυμάτισε οκτώ στη βάση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Πενσακόλα της Φλόριντα, δήλωσε η επικεφαλής των ερευνών του FBI σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.
"Ο κύριος στόχος μας είναι να επιβεβαιώσουμε εάν ενήργησε μόνος του ή ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου δικτύου", δήλωσε η Ροχάς σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις.
Το FBI εργάζεται "με την υπόθεση ότι αυτό ήταν τρομοκρατική ενέργεια", τόνισε.
Η Ρέιτσελ Ροχάς, ειδική πράκτορας υπεύθυνη για το γραφείο του FBI στο Τζάκσονβιλ, δήλωσε ότι ο άνδρας που πυροβόλησε χρησιμοποίησε πιστόλι Glock 45, 9 χιλιοστών, που είχε αγοράσει νόμιμα.
"Αυτή την ώρα εκτιμάμε ότι υπήρξε ένας ένοπλος που διέπραξε αυτή την επίθεση και δεν έχουν γίνει συλλήψεις", ανέφερε η Ροχάς σε συνέντευξη Τύπου.
"Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά την υπόθεση για να ανακαλύψουμε το κίνητρό του και θα ζητούσα να επιδειχθεί υπομονή για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό", είπε.
Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο ύποπτος ήταν μέλος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος βρισκόταν στη βάση στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, στόχος του οποίου ήταν η ενίσχυση των δεσμών με τους ξένους συμμάχους.
Το FBI είπε ότι πρόκειται για τον δεύτερο υποσμηναγό Μοχάμεντ Σαΐντ Αλσαμράνι, 21 ετών.
Ένας βοηθός σερίφη πυροβόλησε θανάσιμα τον δράστη, δήλωσαν οι αρχές, δίνοντας τέλος στη δεύτερη αιματηρή επίθεση σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ μέσα σε μια εβδομάδα. Λίγο αργότερα, ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας τηλεφώνησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και να δεσμευτεί για την υποστήριξη της χώρας του στην έρευνα.
Η Ροχάς είπε ότι υπήρχαν αρκετοί Σαουδάραβες σπουδαστές που ήταν κοντά στον σκοπευτή και που συνεργάζονται με τους ερευνητές.
"Ο Σαουδάραβας διοικητής τους, τούς έχει περιορίσει τη βάση, και η σαουδαραβική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να συνεργαστεί πλήρως στην έρευνά μας", ανέφερε. "Ευχαριστώ το βασίλειο για τη δέσμευσή του για πλήρη και συνολική συνεργασία".
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τις διαδηλώσεις είναι τουλάχιστον 5.000
ΔΙΕΘΝΗ
"Εκβιασμό" χαρακτήρισε τις δασμολογικές απειλές του Ντ. Τραμπ για τη Γροιλανδια, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 17/1/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκδήλωση ενημέρωσης για τον παιδικό καρκίνο από τον σύλλογο «Πίστη»
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Έσπασε» το κοντέρ – Με 191 χλμ στην περιφερειακή Υμηττού
- ΔΙΕΘΝΗ Παραδοσιακή Ισπανική τελετή –Άλογα περνούν από φωτιές
- ΔΙΕΘΝΗ Δολοφονία 18χρονου από συμμαθητή του – Τον μαχαίρωσε σε σχολείο στην Ιταλία
- ΔΙΕΘΝΗ Δανοί διαδηλώνουν για τη Γροιλανδία – Επιμένει ο Τραμπ
- ΔΙΕΘΝΗ Νέο περιστατικό βίας – Αντιδράσεις στη Μινεάπολη