- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Άγκυρα λέει ότι αγόρασε τα ρωσικά συστήματα S-400 για να τα χρησιμοποιήσει, όχι για να τα βάλει στην άκρη
ΔΙΕΘΝΗ
Η Τουρκία αγόρασε τα πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400 από τη Ρωσία για να τα χρησιμοποιήσει, όχι για να τα βάλει στην άκρη, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας Ισμαήλ Ντεμίρ, μερικές ημέρες ύστερα από τις συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, ο Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε ότι δεν είναι λογικό για κάποια χώρα να αγοράζει τέτοιου είδους συστήματα απλά και μόνο για να τα βάλει στην άκρη, αλλά πρόσθεσε ότι στόχος των αξιωματούχων της Τουρκίας και των ΗΠΑ πρέπει να είναι η διευθέτηση του ζητήματος. Δήλωσε επίσης ότι δεν θα πάνε στην Τουρκία Ρώσοι ειδικοί για να θέσουν σε λειτουργία τα συστήματα S-400.
Ο Ερντογάν και ο Τραμπ είχαν συνομιλίες στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη με στόχο να ξεπεράσουν τις πολλές διαφορές μεταξύ των χωρών τους για διάφορα ζητήματα, από τις επαπειλούμενες κυρώσεις εξαιτίας της προμήθειας των S-400 από την Τουρκία έως τη Συρία. Η Ουάσινγκτον που υποστηρίζει ότι οι S-400 απειλούν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, ανέστειλε τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα συμπαραγωγής του προηγμένου μαχητικού και ακύρωσε τη διμερή σύμβαση για την αγορά τουλάχιστον 100 τέτοιων αεροσκαφών από την Άγκυρα.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 23/12/2025
- ΔΙΕΘΝΗ "Έφυγε" ο Βρετανός ρόκερ Κρις Ρία σε ηλικία 74 ετών
- ΔΙΕΘΝΗ Φαντασμαγορικό Ντουμπάι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Παραμυθένια" Αθήνα- Εντυπωσιακός χριστουγεννιάτικος στολισμός
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δυο κορίτσια με σπάνια νόσο- Αγώνας για να βρεθεί θεραπεία
- ΥΓΕΙΑ Δωρεάν πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας- Έφτασαν τα πρώτα sms
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μ. Καρυστιανού για έφοδο ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών- "Κανένα πρόβλημα με τον έλεγχο"