- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ντ. Τραμπ: Η εμπλοκή μας στη Μέση Ανατολή ήταν η χειρότερη απόφαση στην ιστορία των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ
«Η εμπλοκή μας στη Μέση Ανατολή ήταν η χειρότερη απόφαση στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών», υποστήριξε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, τρεις ημέρες αφότου ανακοίνωσε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση που έλαβε την Κυριακή φαίνεται να έδωσε το πράσινο φως σε μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, συμμάχων της Ουάσινγκτον στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.
Αντιμετωπίζοντας επικρίσεις από το ίδιο το στρατόπεδό του, ο Αμερικανός πρόεδρος πολλαπλασίασε έκτοτε τις δηλώσεις, αντιφατικές μερικές φορές, για το θέμα αυτό, απειλώντας κυρίως την Τουρκία με βαριές οικονομικές κυρώσεις αν «υπερβεί τα όρια».
Όμως εμφανίζεται αποφασισμένος να «θέσει τέλος στους ατελείωτους πολέμους», όπως ήταν μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έπρεπε ποτέ να έχουν πάει στη Μέση Ανατολή», εκτίμησε σήμερα. «Οι ηλίθιοι ατελείωτοι πόλεμοι τελειώνουν για εμάς!».
«Θα φέρουμε σιγά σιγά και προσεκτικά τους σπουδαίους στρατιώτες και τον στρατό μας στο σπίτι», προσέθεσε σε ένα άλλο πρωινό τουίτ ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με τον οποίο οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή κόστισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κάπου «8.000 τρισεκατομμύρια δολάρια» και χιλιάδες ζωές.
«Πήγαμε σε πόλεμο βασισμένοι σε μια λάθος υπόθεση όπως έχει αποδειχθεί τώρα: [ότι υπήρχαν] όπλα μαζικής καταστροφής. Δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ», έγραψε αναφερόμενος στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας: «Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στο πυρηνικό κέντρο της Ντιμόνα
ΔΙΕΘΝΗ
Η Ομάδα των 7 ζητά από το Ιράν «τον άμεσο και άνευ όρων τερματισμό» των «αδικαιολόγητων» επιθέσεών του κατά των χωρών της Μέσης Ανατολής
ΔΙΕΘΝΗ
Η εκτόξευση πυραύλου κατά της Ντιμόνα, απάντηση στην επίθεση κατά του συμπλέγματος της Νατάνζ (ιρανική τηλεόραση)
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 21/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στεγαστική κρίση – Καταστήματα μετατρέπονται σε σπίτια
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξενιτεμένα ελληνικά «μυαλά» - Χιλιάδες παραμένουν εκτός
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πρόσκληση Ανδρουλάκη για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Αρνητική απάντηση Φάμελλου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μέρες εθνικής υπερηφάνειας-Ανάρπαστες οι παραδοσιακές ενδυμασίες
- ΔΙΕΘΝΗ Βραζιλία: Της έκλεψαν το αμάξι μαζί με το παιδί
- ΔΙΕΘΝΗ Η τελευταία μάχη του Τσακ Νόρις – Άφησε εποχή