- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η ΕΕ απορρίπτει την "ζώνη ασφαλείας" που επιδιώκει η Τουρκία στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Τουρκία να τερματίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στη βόρεια Συρία, απορρίπτοντας τα όποια τουρκικά σχέδια να εγκαθιδρύσει μια ζώνη ασφαλείας εκεί για την εγκατάσταση προσφύγων, διαμηνύοντας πως δεν θα παράσχει βοήθεια για αυτήν.
«Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να σταματήσει την μονομερή στρατιωτική δράση», ανέφεραν τα 28 κράτη-μέλη του μπλοκ σε κοινό ανακοινωθέν.
«Είναι απίθανο πως η αποκαλούμενη ‘ζώνη ασφαλείας’ στη βορειοανατολική Συρία, όπως την οραματίζεται η Τουρκία, θα ικανοποιεί τα διεθνή κριτήρια για την επιστροφή προσφύγων», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.
«Η ΕΕ δεν θα χορηγήσει βοήθεια για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη σε περιοχές όπου τα δικαιώματα των τοπικών πληθυσμών αγνοούνται».
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 9/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ρομά με μαχαίρια και χειροβομβίδες- λήστευαν διανομείς στον Πειραιά
- ΔΙΕΘΝΗ Στο εδώλιο ο Εκρέμ Ιμάμογλου- Αντιμέτωπος με 2.300 χρόνια φυλάκισης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εισαγγελικός κόλαφος στη δίκη της Χρυσής Αυγής- Ζητά να απορριφθούν τα αιτήματα ελαφρυντικών
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καραμπόλα στην εθνική οδό- Δυο τραυματίες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ρομά την έκλεψε και την έσυρε με το αυτοκίνητο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σεσημασμένος Σουδανός με χειροπέδες- Δεν μπορούν να τον απελάσουν: Το σχόλιο του Στ. Θεοδωράκη