• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ρωσια: Το Ιδρυμα κατα της Διαφθορας του Αλεξει Ναβαλνι συμπεριεληφθη στο μητρωο των «πρακτορων ξενης χωρας»

Ρωσία: Το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς του Αλεξέι Ναβάλνι συμπεριελήφθη στο μητρώο των «πρακτόρων ξένης χώρας»

ΔΙΕΘΝΗ 09.10.2019 - 15:38

rosiko_ypurgio_dikeosinis

Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης συμπεριέλαβε το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς του Αλεξέι Ναβάλνι στο μητρώο των μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανώσεων που λειτουργούν ως «πράκτορες ξένης χώρας». Το Ίδρυμα διαψεύδει ότι έλαβε ποσά από πολίτες ξένων χωρών υποστηρίζοντας ότι χρηματοδοτείται αποκλειστικά από Ρώσους πολίτες, ενώ ο ίδιος ο Ναβάλνι υποστήριξε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έλαβε την απόφαση αυτή με «απευθείας εντολή του Πούτιν».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται, ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τον έλεγχο της δραστηριότητας του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς, τον οποίο πραγματοποίησε η Κύρια Διεύθυνση του υπουργείου Δικαιοσύνης της Μόσχας, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανώσεις, που λειτουργούν ως «πράκτορες ξένης χώρας», είναι υποχρεωμένες κάθε έξι μήνες να παρουσιάζουν τον απολογισμό της δραστηριότητας τους και τα πρόσωπα που απαρτίζουν την ηγεσία τους, μια φορά το τρίμηνο πρέπει να παρουσιάζουν έγγραφα στα οποία να επεξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους διέθεσαν χρηματικά ποσά ή έκαναν χρήση ξένων περιουσιακών στοιχείων, ενώ κάθε χρόνο επιθεωρητές θα εκδίδουν σχετικό πόρισμα μετά τους ελέγχους που πραγματοποιούν. Επίσης μια φορά το εξάμηνο, οι οργανώσεις αυτές θα πρέπει να δημοσιοποιούν στο διαδίκτυο ή να παρουσιάζουν στα ΜΜΕ τον απολογισμό της δράσης τους.

Στις αρχές Αυγούστου η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ξέπλυμα παράνομων χρηματικών ποσών, με τα οποία χρηματοδοτούνταν το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς. Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2018 άτομα που έχουν σχέση με τις δραστηριότητες του Ιδρύματος έλαβαν μεγάλο χρηματικό ποσό σε ξένο συνάλλαγμα και ρούβλια, ενώ το ποσό αυτό είχε αποκτηθεί με εγκληματική δραστηριότητα. Η Ανακριτική Επιτροπή πιστεύει ότι όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την εγκληματική δραστηριότητα νομιμοποίησαν τα χρήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την χρηματοδότηση του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας οι δικαστικές αρχές κατέσχεσαν τους λογαριασμούς του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς και της οργάνωσης «Υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών», όπως και περισσότερους από 100 τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκαν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς του Αλεξέι Ναβάλνι διέψευσε ότι χρηματοδοτήθηκε από το εξωτερικό, δηλώνοντας ότι χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους Ρώσους πολίτες.

«Το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς χρηματοδοτείται αποκλειστικά από πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το ίδρυμα δεν έλαβε ποτέ καμία ξένη χρηματοδότηση» έγραψε στο twitter ο διευθυντής του Ιδρύματος Ιβάν Ζντάνοφ, θεωρώντας ότι η καταχώριση του ιδρύματος στο μητρώο των «πρακτόρων ξένης δύναμης» συνιστά «μια ακόμη απόπειρα φίμωσης του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ιδρύματος Κίρα Γιάρμις έγραψε στο Twitter ότι το Ίδρυμα δεν έλαβε ποτέ χρήματα από ξένους. «Με την απόφαση αυτή θέλουν να μας ασκήσουν πίεση, πρόκειται για μια απόπειρα να σταματήσουν τη δραστηριότητα μας, όπως έγινε και με την υπόθεση για το δήθεν ‘ξέπλυμα χρημάτων’ », έγραψε η Γιάρμις.

Ο ίδιος ο Αλεξέι Ναβάλνι εξέφρασε την πεποίθηση ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έλαβε την απόφαση αυτή «με απευθείας εντολή του Πούτιν», ενώ χαρακτήρισε τις ενέργειες του υπουργείου Δικαιοσύνης «απολύτως έκνομες».





ΣΧΕΤΙΚΑ

Γερμανία: Ομάδα βουλευτών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ζητεί την επιβολή περιορισμών στη χρήση από παιδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

ΔΙΕΘΝΗ 16.02.2026 - 15:13

Aμερικανός ΥΠΕΞ Ρούμπιο: "Ο Τραμπ επιθυμεί την «επιτυχία» του ούγγρου πρωθυπουργού Ορμπάν στις εκλογές"

ΔΙΕΘΝΗ 16.02.2026 - 15:09

Αμερικανικό ρεσάλτο σε τάνκερ

ΔΙΕΘΝΗ 16.02.2026 - 15:01

Τρεις νεκροί σκιέρ στις Άλπεις

ΔΙΕΘΝΗ 16.02.2026 - 14:59

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ανακοίνωσε πρόγραμμα 120 δις ευρώ για τόνωση των επενδύσεων

ΔΙΕΘΝΗ 16.02.2026 - 14:30

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Γερμανία: Ομάδα βουλευτών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ζητεί την επιβολή περιορισμών στη χρήση από παιδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

    ΔΙΕΘΝΗ 16.02.2026 - 15:13

    Aμερικανός ΥΠΕΞ Ρούμπιο: "Ο Τραμπ επιθυμεί την «επιτυχία» του ούγγρου πρωθυπουργού Ορμπάν στις εκλογές"

    ΔΙΕΘΝΗ 16.02.2026 - 15:09

    Αμερικανικό ρεσάλτο σε τάνκερ

    ΔΙΕΘΝΗ 16.02.2026 - 15:01

    Τρεις νεκροί σκιέρ στις Άλπεις

    ΔΙΕΘΝΗ 16.02.2026 - 14:59

    Ισπανία: Ο Σάντσεθ ανακοίνωσε πρόγραμμα 120 δις ευρώ για τόνωση των επενδύσεων

    ΔΙΕΘΝΗ 16.02.2026 - 14:30

    Γροιλανδία: Η δυτική της ακτή βίωσε τον θερμότερο Ιανουάριο που έχει καταγράψει ποτέ

    ΔΙΕΘΝΗ 16.02.2026 - 14:26

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Τρεις νεκροί σκιέρ στις Άλπεις

    ΔΙΕΘΝΗ 16.02.2026 - 14:59

    Πυρηνικό πρόγραμμα - Ο Ιρανός ΥΠΕΞ θα συναντηθεί σήμερα με τον διευθυντή του ΔΟΑΕ

    ΔΙΕΘΝΗ 16.02.2026 - 11:20

    Κίνα: Οκτώ νεκροί εξαιτίας έκρηξης πυροτεχνημάτων

    ΔΙΕΘΝΗ 16.02.2026 - 09:50

    Δώδεκα νεκροί στους χθεσινούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

    ΔΙΕΘΝΗ 16.02.2026 - 10:06

    Alpha news

    • Μεσημεριανό Δελτίο 16/02/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 16/02/2026
    • Σάρωσε ο Ακύλας με το «Ferto»
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σάρωσε ο Ακύλας με το «Ferto»
    • Υπό απέλαση ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Υπό απέλαση ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας
    •  Τις φωτογραφίες από την Καισαριανή προτίθεται να αποκτήσει η κυβέρνηση
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τις φωτογραφίες από την Καισαριανή προτίθεται να αποκτήσει η κυβέρνηση
    • Αμερικανικό ρεσάλτο σε τάνκερ
      ΔΙΕΘΝΗ Αμερικανικό ρεσάλτο σε τάνκερ
    • Τρεις νεκροί σκιέρ στις Άλπεις
      ΔΙΕΘΝΗ Τρεις νεκροί σκιέρ στις Άλπεις
    • Τις φωτογραφίες από την Καισαριανή προτίθεται να αποκτήσει η κυβέρνηση
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τις φωτογραφίες από την Καισαριανή προτίθεται να αποκτήσει η κυβέρνηση
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026