- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρέντσι αποχωρεί από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα
ΔΙΕΘΝΗ
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι δήλωσε πως θα αποχωρήσει από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα (PD) επειδή θέλει να ιδρύσει μια νέα κεντρώα δύναμη στη χώρα, όμως υποστήριξε πως η κίνησή του δεν θα εξασθενίσει τη νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Τζουζέπε Κόντε.
Η κοινοβουλευτική ομάδα της νέας δύναμης θα δημιουργηθεί αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο Ρέντσι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα la Repubblica.
«Αυτό θα είναι καλό για όλους», δήλωσε προσθέτοντας ότι θα επιτρέψει στην κυβέρνηση «να επεκτείνει πιθανόν την κοινοβουλευτική στήριξή της».
Ο Ρέντσι, ο οποίος ηγήθηκε από το 2014 έως το 2016 μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης, είναι τώρα γερουσιαστής και μέλος του PD.
Ο Ρέντσι είχε οργανικό ρόλο στη δημιουργία ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού η ακροδεξιά Λέγκα αποχώρησε από την προηγούμενη συμμαχία της με το Κίνημα 5 Αστέρων με την ελπίδα να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 3/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
- ΔΙΕΘΝΗ Μίδες στη λίστα Forbes- Στην κορυφή ο Ίλον Μασκ
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Τραυματίστηκε 8χρονο αγόρι από έκρηξη φορτιστή κινητού τηλεφώνου
- ΔΙΕΘΝΗ Ο Ντ. Τραμπ αναγγέλλει χτυπήματα- Στο στόχαστρο Βενεζουέλα- Κολομβία
- ΔΙΕΘΝΗ "Παζάρι" για την Ουκρανία- Δεν συμφώνησαν Αμερικανοί- Ρώσοι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σπείρα Ρομά με χυτήριο- Πάνω από 600.000 ευρώ η λεία τους