- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Αλγερία: Οι προεδρικές εκλογές ορίστηκαν για τις 12 Δεκεμβρίου
ΔΙΕΘΝΗ
Στις 12 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στην Αλγερία, ανακοίνωσε απόψε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο μεταβατικός πρόεδρος Αμπντελκάντερ Μπενσαλά.
Οι μαζικές διαδηλώσεις, κάθε Παρασκευή, υποχρεώσαν τον βετεράνο πρόεδρο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα να παραιτηθεί τον περασμένο Απρίλιο, αφήνοντας την Αλγερία σε συνταγματικό κενό.
Παρά την παραίτηση, οι διαδηλωτές συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους εναντίον της κυβέρνησης που στηρίζεται από τον στρατό.
Με βάση το Σύνταγμα της Αλγερίας, ο Μπενσαλά δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα σε αυτές τις εκλογές.
Ο μεταβατικός πρόεδρος, που υπέγραψε σήμερα το διάταγμα για τη διεξαγωγή των εκλογών, κάλεσε τους ψηφοφόρους "να συμβάλλουν συλλογικά (...) στις 12 Δεκεμβρίου, στη διαμόρφωση της ιστορίας της χώρας και την επιλογή του νέου προέδρου".
Οι προεδρικές εκλογές που είχαν οριστεί αρχικά για τις 4 Ιουλίου ακυρώθηκαν αφού είχαν υποβληθεί μόνο δύο υποψηφιότητες, που όμως απορρίφθηκαν από το Συνταγματικό Συμβούλιο.
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 10/1/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ- Αμετάβλητη η ηγεσία σε στράτευμα, ΕΛ.ΑΣ. και ΠΣ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δέκα χρόνια στο τιμόνι της ΝΔ- Μήνυμα νίκης από τον Κυρ. Μητσοτάκη
- ΔΙΕΘΝΗ Εισαγωγές προϊόντων από νότια Αμερική- Η Mercosur, οι δεσμεύσεις και οι φόβοι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έργα κατασκευής του Fly Οver- Γκρεμίζουν τη γέφυρα του Πανοράματος στην Θεσσαλονίκη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραγωδία στο Περιστέρι- Νεκρή ηλικιωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα
- ΔΙΕΘΝΗ Η επόμενη ημέρα στη Βενεζουέλα- Συνάντηση με αμερικανικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς