• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Μια δυσκολη συναντηση πραγματοποιειται σημερα μεταξυ Τζονσον και Γιουνκερ

Μια δύσκολη συνάντηση πραγματοποιείται σήμερα μεταξύ Τζόνσον και Γιούνκερ

ΔΙΕΘΝΗ 16.09.2019 - 09:23

Την αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου, ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Έξι εβδομάδες πριν το διαζύγιο με την ΕΕ ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα γευματίσει σήμερα στο Λουξεμβούργο με τους Ευρωπαίους διαπραγματευτές που αντιμετωπίζουν με μεγάλες επιφυλάξεις τις ανακοινώσεις του και εμφανίζονται απαισιόδοξοι αναφορικά με τις πιθανότητες ενός Brexit με συμφωνία.

Ο Τζόνσον ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ προτού αναχωρήσει για το Στρασβούργο όπου συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ θα συμμετάσχει στη συνάντηση.

Στη συνέχεια ο Βρετανός πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Λουξεμβούργιο ομόλογό του Ξαβιέ Μπετέλ και οι δύο άνδρες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στο μεταξύ ο Τζόνσον δήλωσε ότι έχουν σημειωθεί «τεράστιες πρόοδοι» για το θέμα του “backstop” για τα σύνορα της Βρετανίας με την Ιρλανδία και συνέκρινε τον εαυτό του με τον «Απίθανο Χαλκ», έναν υπερήρωα των κόμιξ, τονίζοντας ότι είναι ικανός να απελευθερώσει τη Βρετανία από τα δεσμά της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι απάντησαν ότι «αναμένουν» συγκεκριμένες προτάσεις και δηλώνουν «λίγο αισιόδοξοι» σχετικά με το ενδεχόμενο μιας αποχώρησης της Βρετανίας με συμφωνία.

«Τίποτα συγκεκριμένο μέχρι στιγμής», δήλωσε στο AFP υψηλόβαθμος Ευρωπαίος διπλωμάτης σχολιάζοντας τις τελευταίες συναντήσεις εργασίες μεταξύ του συμβούλου του Τζόνσον, του Ντέιβιντ Φροστ, και της ομάδας του Μπαρνιέ στις Βρυξέλλες.

«Δεν έχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι» για τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας με τη Βρετανία πριν την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις 17 και 18 Οκτωβρίου, σημείωσε από την πλευρά του ο ίδιος ο Μπαρνιέ.

«Πολύ αυστηρή απόφαση»

Αντίστοιχη είναι η αντίδραση και του Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «δεν είναι αισιόδοξος» αφού ενημερώθηκε για τις προτάσεις του Λονδίνου για τα σύνορα με την Ιρλανδία και «εξακολουθεί να αναμένει συγκεκριμένες προτάσεις», έκανε γνωστό το περιβάλλον του.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνει τυχόν συμφωνία που θα επιτευχθεί με το Λονδίνο, ανέβασε τους τόνους. Θα ψηφίσει την Τετάρτη μια πολύ αυστηρή πρόταση με την οποία απαιτεί τη διατήρηση του backstop προκειμένου να αποφευχθεί η επιστροφή των σκληρών συνόρων μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας, επαρχίας της Βρετανίας, και της Ιρλανδίας, κάτι στο οποίο αντιτίθεται ο Τζόνσον.

«Αν υπάρξει διαζύγιο χωρίς συμφωνία, η βρετανική κυβέρνηση θα φέρει την πλήρη ευθύνη και θα πρέπει να τηρήσει όλες τις οικονομικές δεσμεύσεις της, να σεβαστεί τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών και τις υποχρεώσεις της βάσει της Συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής με την Ιρλανδία», προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα εγκρίνει νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας, αν δεν γίνουν σεβαστές οι υποχρεώσεις αυτές», απείλησε.

Ο Μπαρνιέ και ο «Απίθανος Χαλκ» Τζόνσον

Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν τι θέλουν και ενωμένοι εμμένουν στις θέσεις τους. Αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός γνωρίζει τι ρισκάρει σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία.

«Εξακολουθούμε να είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε αντικειμενικά οποιαδήποτε συγκεκριμένη και νομικά έγκυρη πρόταση της Βρετανίας, όμως ακόμη περιμένουμε», σχολίασε ο Μπαρνιέ.

«Όσο περισσότερο θυμώνει ο Απίθανος Χαλκ, τόσο πιο δυνατός γίνεται και καταφέρνει να σπάσει τα δεσμά του», προειδοποίησε ο Τζόνσον. «Το Brexit είναι ένα μάθημα υπομονής και αποφασιστικότητας», του απάντησε χωρίς αστεϊσμούς ο Μπαρνιέ.

«Ασχοληθήκαμε πολύ καιρό με αυτό το θέμα», έγραψε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα Daily Telegraph. «Αν καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία, τότε σίγουρα το κοινοβούλιο θα έχει όλο τον χρόνο να την εξετάσει και να την εγκρίνει πριν το τέλος Οκτωβρίου», συνέχισε. «Όμως να είστε βέβαιοι ότι αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, μια καλή συμφωνία και για τις δύο πλευρές, τότε η Βρετανία θα αποχωρήσει ούτως ή άλλως» από την ΕΕ.





ΣΧΕΤΙΚΑ

Οι Αμερικανοί κομάντο διάσωσης – Επιχειρούν σε εχθρικό έδαφος

ΔΙΕΘΝΗ 05.04.2026 - 20:04

Αμερικανοί κομάντο και CIA στο Ιράν – «Χολιγουντιανή» διάσωση πιλότου

ΔΙΕΘΝΗ 05.04.2026 - 20:02

Το Ισραήλ προανήγγειλε επικείμενη επίθεση σε συνοριακό πέρασμα μεταξύ του Λιβάνου και της Συρίας

ΔΙΕΘΝΗ 05.04.2026 - 17:00

ΗΠΑ: Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε πλήθος συμμετεχόντων σε φεστιβάλ στη Λουζιάνα

ΔΙΕΘΝΗ 05.04.2026 - 16:38

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πύραυλο κρουζ με στόχο ισραηλινό πλοίο

ΔΙΕΘΝΗ 05.04.2026 - 16:34

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Οι Αμερικανοί κομάντο διάσωσης – Επιχειρούν σε εχθρικό έδαφος

    ΔΙΕΘΝΗ 05.04.2026 - 20:04

    Αμερικανοί κομάντο και CIA στο Ιράν – «Χολιγουντιανή» διάσωση πιλότου

    ΔΙΕΘΝΗ 05.04.2026 - 20:02

    Το Ισραήλ προανήγγειλε επικείμενη επίθεση σε συνοριακό πέρασμα μεταξύ του Λιβάνου και της Συρίας

    ΔΙΕΘΝΗ 05.04.2026 - 17:00

    ΗΠΑ: Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε πλήθος συμμετεχόντων σε φεστιβάλ στη Λουζιάνα

    ΔΙΕΘΝΗ 05.04.2026 - 16:38

    Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πύραυλο κρουζ με στόχο ισραηλινό πλοίο

    ΔΙΕΘΝΗ 05.04.2026 - 16:34

    Η Βαγδάτη ευχαριστεί την Τεχεράνη για τη διέλευση ιρακινών πετρελαϊκών τάνκερ από τα Στενά του Χορμούζ

    ΔΙΕΘΝΗ 05.04.2026 - 16:02

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Ιράν: Ρεκόρ μεγαλύτερης διάρκειας διακοπής πρόσβασης στο διαδίκτυο σε εθνική εμβέλεια καταγράφεται στη χώρα

    ΔΙΕΘΝΗ 05.04.2026 - 15:58

    ΗΠΑ: Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε πλήθος συμμετεχόντων σε φεστιβάλ στη Λουζιάνα

    ΔΙΕΘΝΗ 05.04.2026 - 16:38

    Οι ΗΠΑ διέσωσαν το δεύτερο μέλος του πληρώματος του F-15 που είχε καταπέσει στο Ιράν

    ΔΙΕΘΝΗ 05.04.2026 - 11:53

    Η Βαγδάτη ευχαριστεί την Τεχεράνη για τη διέλευση ιρακινών πετρελαϊκών τάνκερ από τα Στενά του Χορμούζ

    ΔΙΕΘΝΗ 05.04.2026 - 16:02

    Alpha news

    • Μεσημεριανό Δελτίο 05/04/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 05/04/2026
    • Θανατηφόρα παράσυρση φοιτήτριας – Ζει με την καρδιά της Έμμας
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θανατηφόρα παράσυρση φοιτήτριας – Ζει με την καρδιά της Έμμας
    • Φονική κατάρρευση μπαλκονιού - Μοιραίες διακοπές στην Ελλάδα
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φονική κατάρρευση μπαλκονιού - Μοιραίες διακοπές στην Ελλάδα
    • Επιχείρηση διάσωσης – Τραυματισμένος ορειβάτης
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιχείρηση διάσωσης – Τραυματισμένος ορειβάτης
    • Οι Αμερικανοί κομάντο διάσωσης – Επιχειρούν σε εχθρικό έδαφος
      ΔΙΕΘΝΗ Οι Αμερικανοί κομάντο διάσωσης – Επιχειρούν σε εχθρικό έδαφος
    • Αμερικανοί κομάντο και CIA στο Ιράν – «Χολιγουντιανή» διάσωση πιλότου
      ΔΙΕΘΝΗ Αμερικανοί κομάντο και CIA στο Ιράν – «Χολιγουντιανή» διάσωση πιλότου
    • Πολιτική θύελλα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Τηλεοπτικό μήνυμα Κ. Μητσοτάκη αύριο
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική θύελλα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Τηλεοπτικό μήνυμα Κ. Μητσοτάκη αύριο
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026