- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Νέα Υόρκη απαγορεύει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύσεις
ΔΙΕΘΝΗ
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι θα απαγορευτούν όλα τα υγρά αναπλήρωσης με γεύσεις για ηλεκτρονικά τσιγάρα –εκτός από τα μεντόλ και καπνού– προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σοβαρή πνευμονική ασθένεια, που σε κάποιες περιπτώσεις οδήγησε στον θάνατο και αποδίδεται στο άτμισμα.
Ο Κουόμο είπε ότι το άτμισμα είναι επικίνδυνο και ανησυχεί ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύσεις φρούτων ή γλυκών οδηγούν τους νέους στην εξάρτηση από τη νικοτίνη.
"Προφανώς αυτά στόχευαν τους νέους και ήταν πολύ επιτυχημένα στον στόχο τους", είπε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μανχάταν.
Σχεδόν 400 άνθρωποι σε όλες τις ΗΠΑ έχουν ασθενήσει από μια μυστηριώδη πνευμονική νόσο που ενδέχεται να σχετίζεται με το άτμισμα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Έξι από τους ασθενείς πέθαναν.
Οι ειδικοί προσπαθούν ακόμη να καταλάβουν τι προκαλεί την ασθένεια. Στο μεταξύ, οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν τον κόσμο να μην αγοράζει προϊόντα ατμίσματος στον δρόμο και να μην χρησιμοποιεί ουσίες που περιέχουν μαριχουάνα.
Η Νέα Υόρκη είναι η δεύτερη Πολιτεία που υιοθετεί μια τέοια απαγόρευση. Είχε προηγηθεί το Μίσιγκαν, στις αρχές του μήνα. Την Τετάρτη, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αποσύρει από τα ράφια όλα τα προϊόντα με γεύσεις.
Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων στη Νέα Υόρκη απαγορεύονται σε νέους κάτω των 18 ετών και αυτό το ηλικιακό όριο θα αυξηθεί στα 21 από τον Νοέμβριο.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Απόλυτη ανάγκη να διατηρηθεί η συμφωνία απόψεων Ευρώπης, Ουκρανίας και ΗΠΑ», δηλώνει η πρωθυπουργός Μελόνι
ΔΙΕΘΝΗ
Την ανάγκη να δοθούν στο Κίεβο ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας υπογράμμισε ο πρόεδρος Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ
Πακιστάν: Πέθανε στα 71 της χρόνια η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Σαμσάντ Αχτάρ
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 27/12/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Κυριακή 28/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μηνύματα ζωής και αισιοδοξίας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συλλήψεις «μεθυσμένων» οδηγών
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γιορτές μετά μουσικής – Δεν πέφτει καρφίτσα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μπαράζ μεταναστευτικών αφίξεων στην Κρήτη
- ΔΙΕΘΝΗ «Φιλανθρωπική καμπάνια» στην Ιταλία - Έκαναν έρανο για τη Χαμάς