• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ζαιμπερτ: Εμπιστοσυνη του Βερολινου στους χειρισμους της ελληνικης κυβερνησης στο μεταναστευτικο

Ζάιμπερτ: Εμπιστοσύνη του Βερολίνου στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

ΔΙΕΘΝΗ 11.09.2019 - 16:33

 Στ. Ζάιμπερτ: Επικίνδυνες οι αλλαγές συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια

Την «πλήρη εμπιστοσύνη» του στις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό εξέφρασε σήμερα εκ νέου το Βερολίνο, τονίζοντας ότι το «κλειδί» για τη βελτίωση της κατάστασης στα ελληνικά νησιά είναι η εφαρμογή των προβλεπόμενων επαναπροωθήσεων στην Τουρκία.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στα ελληνικά νησιά με μεγάλη προσοχή και η πρόσφατη αύξηση του αριθμού των αφίξεων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν. Παραταύτα οι αριθμοί είναι σημαντικά χαμηλότεροι από ό,τι πριν από την συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος ωστόσο σημείωσε ότι, αν συγκριθεί ο αριθμός των αφίξεων από θάλασσα και ξηρά τον Σεπτέμβριο του 2019 με την ίδια περίοδο του 2018, έχει σημειωθεί αύξηση κατά 8%. «Είναι επιτακτικό να αφιερώσουμε την δέουσα προσοχή σε αυτή την εξέλιξη και για αυτό βρισκόμαστε σε επαφή και με την ελληνική και με την τουρκική πλευρά», τόνισε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι το κεντρικό σκεπτικό της συμφωνίας είναι «να εγγυηθούμε για τους πρόσφυγες στην Τουρκία επαρκή ασφάλεια και να δημιουργήσουμε προοπτικές ώστε να μην έχουν κανέναν λόγο να μεταναστεύσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Αυτή η συμφωνία προσφέρει και το "κλειδί" για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στα νησιά, διότι προβλέπει επαναπροωθήσεις», συνέχισε ο κ. Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «σε ό,τι αφορά αυτές τις επαναπροωθήσεις, τα τελευταία χρόνια δεν έγινε η υλοποίηση όσων είχαν σχεδιαστεί και συμφωνηθεί, όπως θα επιθυμούσαμε». «Η νέα ελληνική κυβέρνηση συμμερίζεται αυτήν την οπτική και λέει η ίδια ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη εφαρμογή και έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι θα κάνει τα σωστά βήματα. Στεκόμαστε δε έτοιμοι να την στηρίξουμε, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της Ε.Ε.», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε και κατά την πρόσφατη συνάντηση της καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βερολίνο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων στα ελληνικά νησιά συνάδει με τον «ευρωπαϊκό τρόπο ζωής», όπως περιγράφεται στο αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι όπου υπήρξαν πολύ δύσκολες καταστάσεις στα ελληνικά νησιά, «δεν έλειψε και δεν επιτρέπεται να λείψει η ευρωπαϊκή υποστήριξη» και επανέλαβε ότι η εν ισχύι συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας προβλέπει την επαναπροώθηση από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία, η οποία αποτελεί και το «κλειδί» για την αποσυμφόρηση της κατάστασης στα ελληνικά νησιά.

«Κανείς δεν θα πει ότι η κατάσταση στα καταλύματα στα ελληνικά νησιά είναι εύκολη για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Είναι απολύτως σαφές ότι οπουδήποτε στην Ευρώπη φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες πρέπει να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπειά τους. Παραταύτα ισχύει και το ότι η συμφωνία που έκλεισαν η Ε.Ε. με την Τουρκία προβλέπει την επαναπροώθηση μεταναστών από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία. Εκείνοι που αναζητούν άσυλο, πρέπει να μπορούν να επιστρέψουν στην Τουρκία, ώστε εκεί να τους παρασχεθεί προστασία, την οποία η Τουρκία έχει δώσει εκατομμύρια φορές. Αυτό είναι κάτι που πρέπει απολύτως να αναγνωρίσουμε και στο οποίο η Ευρώπη βοηθάει και οικονομικά, με δύο δόσεις των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά την υποδοχή ανηλίκων μεταναστών και προσφύγων από ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι τόσο η Γερμανία όσο και άλλα κράτη παίρνουν ανηλίκους από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της Διαδικασίας του Δουβλίνου.





ΣΧΕΤΙΚΑ

ΟΗΕ: Έρευνα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελ Φάσερ στο Σουδάν

ΔΙΕΘΝΗ 14.11.2025 - 21:50

Ανανεώθηκε για 5 χρόνια η θητεία τριών εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων

ΔΙΕΘΝΗ 14.11.2025 - 21:07

"Πύραυλος" ο Τζεφ Μπέζος- Επιτυχημένη εκτόξευση δορυφόρων στον Άρη

ΔΙΕΘΝΗ 14.11.2025 - 20:17

Σουηδία: Νεκροί και τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε στάση στο κέντρο της Στοκχόλμης

ΔΙΕΘΝΗ 14.11.2025 - 20:15

Αστυνομικός σε ρόλο μαιευτήρα- Σταμάτησε για μπλόκο ετοιμόγεννη

ΔΙΕΘΝΗ 14.11.2025 - 20:13

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    ΟΗΕ: Έρευνα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελ Φάσερ στο Σουδάν

    ΔΙΕΘΝΗ 14.11.2025 - 21:50

    Ανανεώθηκε για 5 χρόνια η θητεία τριών εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων

    ΔΙΕΘΝΗ 14.11.2025 - 21:07

    "Πύραυλος" ο Τζεφ Μπέζος- Επιτυχημένη εκτόξευση δορυφόρων στον Άρη

    ΔΙΕΘΝΗ 14.11.2025 - 20:17

    Σουηδία: Νεκροί και τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε στάση στο κέντρο της Στοκχόλμης

    ΔΙΕΘΝΗ 14.11.2025 - 20:15

    Αστυνομικός σε ρόλο μαιευτήρα- Σταμάτησε για μπλόκο ετοιμόγεννη

    ΔΙΕΘΝΗ 14.11.2025 - 20:13

    Νερό- δηλητήριο στην Ισπανία- Μόλυνση από τις πυρκαγιές

    ΔΙΕΘΝΗ 14.11.2025 - 20:12

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Alpha news

    •  Κεντρικό δελτίο 14/11/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 14/11/2025
    • TikTOK141125.transfer
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTOK141125.transfer
    • Ο Αλέξης Τσίπρας για το δημοψήφισμα- Απόσπασμα από το βιβλίο του
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Αλέξης Τσίπρας για το δημοψήφισμα- Απόσπασμα από το βιβλίο του
    • Οι ηγέτες της ναυτιλίας στο BAHRI WEEK DUBAI- Έστειλαν μηνύματα από το διεθνές συνέδριο
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι ηγέτες της ναυτιλίας στο BAHRI WEEK DUBAI- Έστειλαν μηνύματα από το διεθνές συνέδριο
    •  "Πύραυλος" ο Τζεφ Μπέζος- Επιτυχημένη εκτόξευση δορυφόρων στον Άρη
      ΔΙΕΘΝΗ "Πύραυλος" ο Τζεφ Μπέζος- Επιτυχημένη εκτόξευση δορυφόρων στον Άρη
    • Σουηδία: Νεκροί και τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε στάση στο κέντρο της Στοκχόλμης
      ΔΙΕΘΝΗ Σουηδία: Νεκροί και τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε στάση στο κέντρο της Στοκχόλμης
    • Αστυνομικός σε ρόλο μαιευτήρα- Σταμάτησε για μπλόκο ετοιμόγεννη
      ΔΙΕΘΝΗ Αστυνομικός σε ρόλο μαιευτήρα- Σταμάτησε για μπλόκο ετοιμόγεννη
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025