- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Κέλι Κραφτ - σύζυγος μεγιστάνα και χρηματοδότη του Τραμπ - νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ
Η τελετή έλαβε χώρα κεκλεισμένων των θυρών στον Λευκό Οίκο, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.
Ένα από τα πρώτα καθήκοντα της Κραφτ θα είναι να προετοιμάσει το έδαφος για την ομιλία του Ρεπουμπλικάνου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη σε δύο εβδομάδες.
Νωρίτερα χθες Τρίτη η Γερουσία επιβεβαίωσε (56 ψήφοι υπέρ, 38 κατά) τον διορισμό της στο αξίωμα, ισότιμο με αυτό του υπουργού στην αμερικανική κυβέρνηση.
Η 57χρονη Κραφτ, ως πρότινος πρεσβεύτρια της κυβέρνησης Τραμπ στον Καναδά, επελέγη τον Φεβρουάριο.
Για ορισμένους, επρόκειτο για πολύ αμφισβητήσιμη επιλογή. Η Κέλι Νάιτ-Κραφτ, από το Κεντάκι, είναι η σύζυγος του μεγιστάνα των ανθρακωρυχείων Τζο Κραφτ. Και οι δυο τους είναι χρηματοδότες των Ρεπουμπλικάνων που είχαν κάνει αξιόλογες συνεισφορές στο ταμείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016.
Η Κραφτ θα αναλάβει τα καθήκοντά της στον ΟΗΕ αύριο Πέμπτη, σχεδόν οκτώμισι μήνες αφότου η προκάτοχός της Νίκι Χέιλι εγκατέλειψε τον ρόλο.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ουκρανία: Η κατάσταση στο ενεργειακό τομέα έχει επιδεινωθεί «σημαντικά» μετά τις ρωσικές επιθέσεις
ΔΙΕΘΝΗ
Η ΕΕ δεν θα αφήσει τη Ρωσία να “παγώσει” την Ουκρανία εν μέσω σφοδρού χειμώνα – 447 γεννήτριες καθ’ οδόν
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Mεσημεριανό Δελτίο 23/01/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός το Σάββατο 24/1/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Καρυστιανού για νέο κόμμα: «Γίνεται ντόρος γιατί υπάρχει φόβος»
- ΔΙΕΘΝΗ Η εξήγηση Τραμπ για τη μελανιά στο χέρι του
- ΔΙΕΘΝΗ Ανακωχή στις σχέσεις Τραμπ - Ευρωπαϊκής Ένωσης
- ΔΙΕΘΝΗ Το τελευταίο αντίο στον Βαλεντίνο
- ΔΙΕΘΝΗ Κινηματογραφικές ληστείες