- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Δανία: Σύλληψη Σουηδού για την έκρηξη έξω από το κτίριο της οικονομικής Εφορίας στην Κοπεγχάγη
ΔΙΕΘΝΗ
Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν 22χρονο Σουηδό και εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για έναν 23χρονο επίσης Σουηδό, οι οποίοι είναι ύποπτοι για την έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα έξω από το κτίριο της οικονομικής Εφορίας στην Κοπεγχάγη.
Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη αυτή που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη και προκάλεσε ζημιές στην κύρια είσοδο του κτιρίου της Εφορίας στην Κοπεγχάγη. Η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως επρόκειτο για εσκεμμένη επίθεση.
Η αστυνομία δεν διευκρίνισε περαιτέρω στην σημερινή ανακοίνωσή της, ενώ το περασμένο Σάββατο σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη σε διάστημα τεσσάρων ημερών στην Κοπεγχάγη, αυτή τη φορά έξω από ένα μη επανδρωμένο μικρό αστυνομικό τμήμα λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, η οποία προκάλεσε μόνον ζημιές.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει και για τη δεύτερη αυτή έκρηξη πως επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια, αλλά είχε σημειώσει ότι ήταν πολύ νωρίς ακόμη για να πει αν οι δύο εκρήξεις συνδέονταν.
Σημαντικές επιθέσεις ή επεισόδια βίας είναι σπάνια στη σκανδιναβική αυτή χώρα των 5,7 εκατομμμυρίων κατοίκων που φημίζεται για την ασφάλεια και την κοινωνική ανεκτικότητά της.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Η G7 απειλεί την Τεχεράνη με «πρόσθετα περιοριστικά μέτρα» εάν συνεχιστεί η καταστολή των διαδηλώσεων
ΔΙΕΘΝΗ
Η Δανία ζητεί μια "συνεργασία" με τις ΗΠΑ "που θα διέπεται από σεβασμό", δηλώνει ο ΥΠΕΞ Λαρς Λόκε Ράσμουσεν
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 14/1/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 15/1/2026
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ανάρπαστο το ελληνικό ομόλογο – Οι προκλήσεις για την οικονομία
- ΔΙΕΘΝΗ Τραμπ: Θα πάρω τον έλεγχο της Γροιλανδίας – Στέλνει μήνυμα στο ΝΑΤΟ
- ΔΙΕΘΝΗ Σενάρια για χτύπημα στο Ιράν - Ανοίγουν τα καταφύγια στο Ισραήλ
- ΔΙΕΘΝΗ Ώρα μηδέν για τον 26χρονο Ιρανό διαδηλωτή - Στην αγχόνη χωρίς δίκη
- ΔΙΕΘΝΗ Στήνουν κρεμάλες στο Ιράν – Δεν αποκλείει στρατιωτική δράση ο Τραμπ