- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 110 ετών ο γηραιότερος άνδρας στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ
Γεννημένος το 1909 στη Βιτόρια, ο Καβάλο πολέμησε στη μάχη του Ελ Αλαμέιν και γλίτωσε τον τυφεκισμό. Στη συνέχεια μετακόμισε, πρώτα στο Μιλάνο, όπου σπούδασε γεωπονική και κατόπιν στο Τορίνο, όπου δίδαξε στη μέση εκπαίδευση.
«Μας δίδαξε έμπρακτα την εγκαρτέρηση και το θάρρος. Μας έλεγε πάντοτε να κυνηγούμε τα όνειρά μας, πως το γήρας φθείρει μόνον το δέρμα του ανθρώπου, όχι την ψυχή του. Ήταν ένας δάσκαλος, όχι μόνον στο σχολείο, αλλά και στη ζωή», διηγείται η κόρη του Γκράτσια.
Ποιο ήταν το μυστικό της μακροζωΐας του; Μέχρι πριν λίγο καιρό η ημέρα του ξεκινούσε με εξάσκηση στο στατικό ποδήλατο και με ένα καλό πρωινό με βάση τα φρούτα. «Υποστήριζε πως έπρεπε να αντιμετωπίζει κάθε μέρα με σθένος κι ευψυχία. Ένα μήνυμα που συνήθιζε να επαναλαμβάνει και στα εγγόνια του», προσθέτει η κόρη του.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ένας άνθρωπος σε κρίσιμη κατάσταση αφού πυροβολήθηκε σε "συμβάν" στο οποίο ενεπλάκη η συνοριοφυλακή στην Αριζόνα
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση σχεδιάζει μόνιμη παρουσία της CIA στη Βενεζουέλα μετά την εποχή Μαδούρο σύμφωνα με το CNN
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 27/1/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Υψηλή μόδα στο Παρίσι
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ολοκληρώθηκε η προεδρική θητεία του Θεόδ. Ρουσσόπουλου- Αποχαιρετιστήρια ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελληνοτουρκικές σχέσεις- Κρίσιμη συνάντηση
- ΔΙΕΘΝΗ Εμπορική συμφωνία ΕΕ- Ινδίας- Βλέπουν νέα Mercosur για τις αυτοκινητοβιομηχανίες
- ΔΙΕΘΝΗ Με αναπηρικό αμαξίδιο ο Μ. Σουμάχερ, δώδεκα χρόνια μετά το ατύχημα που τον καθήλωσε
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νίκος Ανδρουλάκης- Νέο εσωκομματικό μήνυμα