- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Παναγιά των Παρισίων - Πρώτη λειτουργία το Σάββατο, δύο μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ
Η λειτουργία που θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο του Παρισιού Μισέλ Οπετί, θα γίνει σε γειτονικό παρεκκλήσι με περιορισμό αριθμό ανθρώπων για προφανείς λόγους ασφαλείας, τόνισε η επισκοπή. Μόλις 20 άτομα θα είναι παρόντες, συμπεριλαμβανομένων ιερέων του καθεδρικού ναού. Η λειτουργία θα μεταδοθεί ζωντανά από γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.
Η ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς είναι η επέτειος του καθαγιασμού της Αγίας Τράπεζας του ναου, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Ιουνίου.
«Η πρώτη λειτουργία μετά την πυρκαγιά θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα», δήλωσε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο εφημέριος της αρχιεπισκοπής του Παρισιού, ο Φιλίπ Μαρσέλ.
«Είναι αδύνατον. Ο αριθμός των ανθρώπων που θα τους επιτραπεί να εισέλθουν στον καθεδρικό ναό, είναι πολύ περιορισμένος. Επιπρόσθετα, όλοι θα φορούν κράνη. Δεν θα υπάρξουν δημοσιογράφοι μέσα στον ναό, μόνο ένα τηλεοπτικό δίκτυο», εξήγησε.
Τόνισε, ότι μια άλλη λειτουργία θα γίνει μπροστά από τον ναό και θα είναι ανοιχτή για όλους.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 02/01/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός το Σάββατο 03/01/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κυριαρχία του ALPHA το 2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πιστός μέχρι τέλος – Σκύλος γαύγιζε αλλά δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει το νεκρό αφεντικό του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ρομποτική Ολυμπιάδα στην Αυστραλία – Σάρωσε τα μετάλλια η ελληνική ομάδα
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κόντρες για τους αγρότες με το βλέμμα στα Μάλγαρα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έρχονται βροχές και εικοσάρια