- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Μακρόν: «Δεν κάνεις μια χώρα πιο ευτυχισμένη εμποδίζοντας τους πρωταθλητές της να κατακτήσουν νέες αγορές»
ΔΙΕΘΝΗ
Σαφείς αποστάσεις από την τάση υπέρ της αύξησης της φορολόγησης, που κυριαρχεί στους κόλπους της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, κυρίως δε στους χώρους της ακροδεξιάς και της αριστεράς, έλαβε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
«Δεν κάνεις μια χώρα πιο ευτυχισμένη εμποδίζοντας τους πρωταθλητές της να κατακτήσουν νέες αγορές», δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους κατά τη διάρκεια παρέμβασης του σε Συνέδριο Ναυτιλιακής Οικονομίας, που πραγματοποιήθηκε στη περιοχή της Λα Ροσέλ.
«Το γνωρίζετε αυτό εδώ, εσείς που έχετε πρωταθλητές στη ναυσιπλοΐα, πρωταθλητές στην ιστιοπλοΐα, πρωταθλητές στις εμπορευματικές μεταφορές. Κάθε φορά που προσπαθήσαμε να πούμε στη Γαλλία (...) ότι πρέπει να υποχωρήσουμε και να μην θέλουμε πλέον την ανοιχτή θάλασσα, κάναμε λάθος», είπε στην ομιλία του ο Γάλλος πρόεδρος, στηλιτεύοντας εμμέσως πλην σαφώς το γεγονός ότι με τις ψήφους των κομμάτων της αριστεράς και του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, η γαλλική Εθνοσυνέλευση την περασμένη εβδομάδα ψήφισε αρκετές τροπολογίες που αυξάνουν τους φόρους στις πολυεθνικές εταιρείες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 12/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στη Νέα Μάκρη ο Μπραντ Πιτ- Συνεχίζονται τα γυρίσματα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Έλληνας κατάσκοπος Σταύρος Λάλας απόψε στην "Αυτοψία"
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πυρά στον Ερντογάν για το ΝΑΤΟ
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Συναγερμός στο Μίσιγκαν- Πυροβολισμοί κοντά σε σχολείο και συναγωγή
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θλίψη για τον Γ. Μαρίνο- Αυλαία για τον θρυλικό σόουμαν
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με "σκάνδαλα" στις κάλπες- Ατζέντα σύγκρουσης: Το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη