- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Γερμανία: Η Αντρέα Νάλες ανακοινώνει την παραίτησή της από την ηγεσία του SPD
ΔΙΕΘΝΗ
Φόβοι για κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού εκφράζονται στην Γερμανία, μετά την ανακοίνωση της αρχηγού του Σοσιαλδημοκραατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες ότι προτίθεται να παραιτηθεί από όλα τα αξιώματά της και να αποχωρήσει από την πολιτική.Η κυρία Νάλες, με δήλωσή της προς τα μέλη του SPD, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει αύριο να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος, την Τρίτη από την θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και προσεχώς να παραδώσει και την έδρα της στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, την ηγεσία του SPD θα αναλάβει προσωρινά η πρωθυπουργός της Ρηνανίας-Βεστφαλίας Μάλου Ντράιερ και σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των ηγετικών στελεχών του κόμματος προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για το προσεχές διάστημα.
Η κυρία Νάλες είχε δεχθεί τις τελευταίες ημέρες δριμεία κριτική από στελέχη του κόμματός της που της καταλόγισαν ευθύνες για το ιστορικό χαμηλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και για την ήττα στο πρώην «προπύργιο» του SPD, την Βρέμη. Όπως αναφέρει πάντως η εφημερίδα, κύκλοι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ανέφεραν ότι επιθυμούν να συνεχίσουν την κυβερνητική συνεργασία με το SPD ακόμη και μετά την αποχώρηση της κυρίας Νάλες.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ουκρανία: Ο νέος υπουργός Άμυνας υπόσχεται μεταρρυθμίσεις και καινοτομίες στις ένοπλες δυνάμεις
ΔΙΕΘΝΗ
Γροιλανδία: Για «αλυσιδωτές συνέπειες» σε περίπτωση παραβίασης της κυριαρχίας της προειδοποιεί ο Εμανουέλ Μακρόν
ΔΙΕΘΝΗ
Λαβρόφ: Η Μόσχα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται με το Ιράν-Mε την Βενεζουέλα οι ΗΠΑ κατακερματίζουν το διεθνές σύστημα-Η Ρωσία ανοιχτή σε ειρηνευτικές συνομιλίες για Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 14/1/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα συνάντηση με αγρότες που θέλουν διάλογο- Βελτιώσεις και προειδοποίηση
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ- Εκρηκτική συνεδρίαση
- ΔΙΕΘΝΗ Ταϊλάνδη: Πολύνεκρη τραγωδία από κατάρρευση γερανού
- ΔΙΕΘΝΗ Στήνουν κρεμάλες στο Ιράν- Δεν αποκλείει στρατιωτική δράση ο Τραμπ
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στον Ασπρόπυργο- Συλλήψεις για ρευματοκλοπές και όπλα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σύλλογος Θυμάτων Τεμπών: Παραίτηση με αιχμές της Μαρίας Καρυστιανού