- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Τουρκία: Ηγέτης της αντιπολίτευσης θα δικαστεί για υποκίνηση μίσους
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Οζντάγ συνελήφθη προχθές, Δευτέρα, επειδή φέρεται να προσέβαλε τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν με σχόλιά του στα οποία ισχυρίστηκε πως «ακόμα και οι σταυροφορίες δεν είχαν κάνει τόση ζημιά στην Τουρκία όση έχει κάνει ο Ερντογάν».
Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο X, ο Οζντάγ υποστήριξε πως η σύλληψή του σημαίνει πως συλλαμβάνονται οι άνθρωποι τους οποίους αντιπροσωπεύει, άνθρωποι που έχουν ανάγκη, πατριώτες και άνθρωποι που αντιτίθενται στις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα.
«Εργάτες που πρέπει να ζήσουν με τον κατώτατο μισθό, συνταξιούχοι που ζουν κάτω από το όριο της πείνας συνελήφθησαν!... Μπορείτε να με συλλάβετε, αλλά δεν μπορείτε να με κάνετε να σωπάσω χωρίς να με σκοτώσετε!»
Ο Οζγκούρ Οζέλ, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), διαμαρτυρήθηκε για τη σύλληψη του Οζντάγ, ο οποίος είχε υποστηρίξει τον υποψήφιο του CHP στις προεδρικές εκλογές του 2023.
Ο Οζέλ δήλωσε πως η απόφαση για τη σύλληψη συνιστά φόνο της δικαιοσύνης, καταστροφή τόσο της δημοκρατίας όσο και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.
Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου διαμαρτυρήθηκε επίσης για τη σύλληψη του Οζντάγ και δήλωσε πως αυτή ισοδυναμεί με επέμβαση του δικαστικού σώματος στα πολιτικά πράγματα.
«Το μυαλό που υπέγραψε αυτά τα κόλπα θα υποκύψει σίγουρα στη βούληση του λαού και θα εγκαταλείψει αυτές τις έδρες. Αυτή είναι η υπόσχεσή μας προς το έθνος μας», έγραψε ο Ιμάμογλου σε ανάρτησή του στο X.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την απόφαση, ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου εθνικιστικού Κόμματος Ιγί, ο Μουσαβάτ Ντερβίσογλου, δήλωσε πως το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να φιμώσει τα αντιπολιτευόμενα κόμματα απειλώντας, δυσφημώντας και εκφοβίζοντάς τα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Μεσανατολικό: Ο ισραηλινός στρατός κατεδαφίζει κτίρια κατοικιών στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς
ΔΙΕΘΝΗ
Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι έπληξε ένα διυλιστήριο στην πόλη Τουαπσέ και έναν τερματικό σταθμό πετρελαίου στο Κρασνοντάρ
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 31/12/32025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χιουμοριστικό αντίο στο 2025
- ΔΙΕΘΝΗ Ριψοκίνδυνοι επισκέπτες στη Χαβάη – Μια ανάσα από τη λάβα
- ΔΙΕΘΝΗ Ελληνικά κάλαντα – ευχές από την ομογένεια
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κάλαντα και ευχές
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μπλόκα και ανατιμήσεις – Οι τελευταίες κόντρες της χρονιάς
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Ραλίστες» με νοικιασμένο super car με 250 χλμ. στο Χαϊδάρι