- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επιπλήττει τον Λαβρόφ και καταδικάζει τη ρωσική κλιμάκωση στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, επέπληξε σήμερα τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγορώντας τον ότι διαδίδει "τσουνάμι παραπληροφόρησης" και κατηγορώντας τη Μόσχα ότι ευθύνεται για την κλιμάκωση στην Ουκρανία.
"Λυπάμαι που ο συνάδελφός μας, ο κύριος Λαβρόφ, αποχώρησε από την αίθουσα, μη δίνοντάς μου την ευκαιρία από ευγένεια να μας ακούσει όπως κι εμείς τον ακούσαμε. Και βέβαια, ο Ρώσος συνάδελφός μας είναι πολύ χαρισματικός για να πνίξει τους ακροατές σε ένα τσουνάμι παραπληροφόρησης", είπε ο κ. Μπλίνκεν απευθυνόμενος στην υπουργική σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που διεξάγεται στη Μάλτα.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών καταδίκασε επίσης έντονα "την καταστολή" στη Γεωργία "αυτών οι οποίοι καλούν τη χώρα τους να παραμείνει στον δρόμο των στενών σχέσεων με την Ευρώπη".
"Υποστηρίζουμε το δικαίωμα στις ειρηνικές διαδηλώσεις και καταδικάζουμε την καταστολή εκείνων που ζητούν η χώρα τους να παραμείνει στον δρόμο των στενών σχέσεων με την Ευρώπη, ιδιαίτερα τις επιθέσεις και τις συλλήψεις δημοσιογράφων", είπε ο Άντονι Μπλίνκεν.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 16/09/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τετάρτη 17/9/2025
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μνημόνιο INDIGO - AEGEAN
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Η θάλασσα είναι δρόμος» - Βιβλίο για την ελληνική ναυτοσύνη του χθες και του αύριο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αιχμηρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ
- ΔΙΕΘΝΗ Στον Τραμπ ο Βαρθολομαίος
- ΔΙΕΘΝΗ Ρωσικό σφυροκόπημα στο Χάρκοβο