- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ρωσία: Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει αν η Μόσχα βοήθησε τη Βόρεια Κορέα με τεχνολογία πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη δοκιμή του πυραύλου σήμερα, αναβαθμίζοντας το "πιο ισχυρό στρατηγικό όπλο στον κόσμο" όπως το αποκάλεσε, καθώς η Σεούλ προειδοποίησε πως η Πιονγκγιάνγκ μπορεί να αποκτήσει τεχνολογία πυραύλων από τη Ρωσία για τη βοήθεια που της παρέχει στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ λένε πως Βορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται στην περιφέρεια του Κουρσκ, μια ρωσική μεθοριακή περιοχή στην οποία εισέβαλαν ουκρανικές δυνάμεις τον Αύγουστο και όπου εξακολουθούν να κατέχουν έδαφος. Και άλλα βορειοκορεατικά στρατεύματα κατευθύνονται εκεί, ανέφερε το Πεντάγωνο την Τρίτη.
Η Μόσχα ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε ευθέως την παρουσία βορειοκορεατικών στρατευμάτων στο έδαφός της, με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να λέει ότι είναι δουλειά της Ρωσίας αν θα αποφασίσει ή όχι να χρησιμοποιήσει βορειοκορεατικά στρατεύματα.
Απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης αν η Μόσχα βοηθάει τη Βόρεια Κορέα με πυραύλους ή άλλη στρατιωτική τεχνολογία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Δεν έχω αυτή την πληροφορία, είναι ειδική πληροφορία και θα πρέπει να ρωτήσετε το υπουργείο Άμυνας".
Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε στη σημασία μιας συνολικής στρατηγικής σύμπραξης, που περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, που υπογράφτηκε από τον Πούτιν και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη διάρκεια επίσκεψης στην Πιονγκγιάνγκ του Ρώσου ηγέτη τον Ιούνιο.
"Για άλλη μια φορά, μπορώ μόνο να επαναλάβω πως παραμένουμε δεσμευμένοι στη συνθήκη που υπογράψαμε, παραμένουμε δεσμευμένοι στα συμφέροντά μας να αναπτύξουμε τις σχέσεις με τον γείτονά μας σε όλους τους τομείς, και αυτό δεν θα πρέπει να ανησυχεί και να απασχολεί κανέναν", είπε ο Πεσκόφ.
"Είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Ρωσίας και της [Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας] DPRK να αναπτύξουν τις σχέσεις ως γειτονικά κράτη".
Η Ρωσία δήλωσε χθες, Τετάρτη, πως η υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσόε Σον Χούι βρισκόταν καθ' οδόν προς τη Μόσχα για στρατηγικές διαβουλεύσεις με τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ, η δεύτερη επίσκεψή της στη Ρωσία μέσα σε έξι εβδομάδες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ο Πούτιν χαρακτήρισε "κυνικό φόνο" τον θάνατο του Χαμενεΐ σε αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στο Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ
Επίθεση στο Ιράν: Η Χεζμπολάχ δεσμεύθηκε "να αντιμετωπίσει την επίθεση" των ΗΠΑ και του Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ιράν: Κατηγορηματική διάψευση του Κύπριου υπουργού Άμυνας για αναχαίτιση πυραύλων κατά Κύπρου - Καμία ένδειξη ότι υπήρξε απειλή
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Πούτιν χαρακτήρισε "κυνικό φόνο" τον θάνατο του Χαμενεΐ σε αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στο Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 1/3/2026
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ- Οχάιο Κλέφτης τρύπωσε σε κάδο απορριμμάτων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Capital Tankers Corp -Ιστορική «απόβαση» στο Όσλο με τη μεγαλύτερη άντληση κεφαλαίων όλων των εποχών
- ΔΙΕΘΝΗ Ντοκουμέντο εκτροχιασμού τραμ στο Μιλάνο – 2 νεκροί -54 τραυματίες
- ΔΙΕΘΝΗ Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους- 20 νεκροί – τουλάχιστον 28 τραυματίες στη Βολιβία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μπλόκο σε τόνους ακατάλληλων τροφίμων – Σαφάρι ελέγχων από την Περιφέρεια Αττικής
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θανάσιμος τραυματισμός ανήλικου στο Λουτράκι – Στον εισαγγελέα ο 17χρονος