- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
FAZ: Να μην σβηστούν με την υπεροψία του ισχυρού οι αποζημιώσεις
ΔΙΕΘΝΗ
Την ανάγκη να ανταποκριθεί η Γερμανία στο αίτημα του ελληνικού κοινοβουλίου για τις γερμανικές αποζημιώσεις, επισημαίνουν Γερμανοί σχολιαστές με άρθρα τους σε τρεις γερμανικές εφημερίδες: τη Frankfurter Allgemine Zeitung, τη Sueddeutsche Zeitung και τη Νeues Deutschland.
Frankfurter Allgemine Zeitung (FAZ): Να μην σβηστούν με την υπεροψία του ισχυρού οι αποζημιώσεις
Υπάρχουν Γερμανοί που αγνοούν σε πόσο μεγάλο βαθμό εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι σήμερα η μνήμη των εγκλημάτων των ναζί / εθνικοσοσιαλιστών κατακτητών σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες - συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Επιπλέον, η χώρα χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από άλλους για να ανακάμψει από τη «γερμανική βασιλεία του τρόμου».
Ήταν επομένως ένα θαύμα η φιλική διάθεση (των Ελλήνων) προς τη Γερμανία, η οποία σύντομα θεωρήθηκε δεδομένη. Ωστόσο, δεν ήταν συνδεδεμένη με τη λήθη εκείνων των γεγονότων που σχεδόν κάθε οικογένεια στην Ελλάδα μπορεί να διηγηθεί.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 5/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ ALPHA Μυθοπλασία: Στην κορυφή των αναζητήσεων της Google για το 2025
- ΔΙΕΘΝΗ Ψυχρή Σελήνη: Εντυπωσιακές εικόνες από την τελευταία υπερπανσέληνο του έτους
- ΔΙΕΘΝΗ Ιταλία: Οι Αρχές στο Μιλάνο απαγορεύουν τις κλειδοθήκες
- ΔΙΕΘΝΗ Κίνα: Αρδευτικό έργο 2.200 ετών
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 200.000 δανειολήπτες με ελβετικό φράγκο- Στον Άρειο Πάγο για τη ρήτρα