- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Με debate στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου έκλεισε η προεκλογική εκστρατεία στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ
Το τέλος μιας παράξενης προεκλογικής εκστρατείας δόθηκε στο ...γήπεδο. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο αντιμετώπισε τον αντίπαλό του Βολοντμίρ Ζελένσκι σε debate στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου ενόψει του αυριανού δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία.
Αρκετές χιλιάδες Ουκρανοί κατέκλυσαν το Ολυμπιακό Στάδιο για να δουν τον απερχόμενο πρόεδρο και τον κωμικό της τηλεόρασης Ζελένσκι που αν και δεν είχε καμία πολιτική εμπειρία, αναμένεται αύριο -βάσει των δημοσκοπήσεων- να εκλεγεί νέος πρόεδρος της Ουκρανίας. Στον πρώτο γύρο ο Ποροσένκο έλαβε μόλις το 16% ενώ ο Ζελένσκι το 30%.Σσύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Ζελένσκι θα εκλεγεί με ποσοστό πάνω από 70%.
Όπως εύστοχα γράφει η γερμανική Die Zeit, “ η προεκλογική εκστρατεία ήταν τόσο περίεργη που πολλοί Ουκρανοί δεν πίστευαν ότι θα έβλεπαν να αναμετράται αυτό το δίδυμο. Μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο ήταν το μεγαλύτερο φαβορί. Μέχρι τότε δεν είχε εμφανιστεί ο Ζελένσκι. Ο τηλεοπτικός αστέρας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ουκρανίας σχεδόν την ίδια στιγμή που ο Ποροσένκο πραγματοποιούσε την ομιλία του για το νέο έτος".
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 14/12/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Ένοπλη επίθεση σε παραλία στο Σίδνεϊ - 12 νεκροί
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Απόδραση» στα λουτρά Πόζαρ
- ΔΙΕΘΝΗ Γαλλία: Συμμορίες πετούν καρότσια από γέφυρες
- ΔΙΕΘΝΗ Η μάχη του Βασιλιά Καρόλου – Tηλεοπτικό μήνυμα για την ασθένειά του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ" - «Ιπτάμενοι» πυροσβέστες μοίρασαν δώρα στους μικρούς ήρωες της ζωής
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανάρπαστα τα φυσικά έλατα