- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ο Ιρανός πρόεδρος λέει ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τα "εγκλήματα" διαφορετικά θα αντιμετωπίσει σκληρή αντίδραση
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει σκληρή αντίδραση εάν δεν σταματήσει τα «εγκλήματά του», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος.
«Εάν το σιωνιστικό καθεστώς (το Ισραήλ) δεν σταματήσει τα εγκλήματά του, θα αντιμετωπίσει σκληρότερες αντιδράσεις», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος, ενώ αναχωρούσε για προγραμματισμένο ταξίδι στο Κατάρ, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Πεζεσκιάν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο πρώτος στόχος στην Ντόχα είναι η συζήτηση των διμερών σχέσεων και η υπογραφή συμφωνιών με την καταριανή κυβέρνηση. Παράλληλα θα συμμετάσχει σε σύνοδο του Διαλόγου Ασιατικής Συνεργασίας.
«Ο δεύτερος στόχος είναι να συζητηθεί πώς οι ασιατικές χώρες μπορούν να αποτρέψουν τα ισραηλινά εγκλήματα στην περιοχή...και να αποτρέψουν τους εχθρούς από το να προκαλέσουν αναταραχή στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Πεζεσκιάν.
Οι δηλώσεις του έγιναν μία ημέρα μετά τα κύματα βαλλιστικών πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν κατά του Ισραήλ καθώς και μετά την κλιμάκωση του πολέμου του Ισραήλ με τη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ και την αποστολή στρατευμάτων του στα σύνορα με τον Λίβανο. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι θα ανταπαντήσει στο Ιράν μετά την πυραυλική επίθεση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Δανία: Δύο νεαροί Σουηδοί καταδικάστηκαν σε πολυετή κάθειρξη για επίθεση με χειροβομβίδες στην πρεσβεία του Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Γερμανία: «Μηδενικό ενδιαφέρον» από τη Ρωσία για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, σύμφωνα με τους οργανωτές
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 3/2/2026
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μειωμένος ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένα ακίνητα – Αιτήσεις έως τις 16 Φεβρουαρίου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μπήκε ανάποδα στο μονόδρομο και αναποδογύρισε – Άφαντος ο οδηγός ταξί
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λαμπάδιασε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραγωδία στα Τέμπη – Έκθεση κόλαφος για τα καθίσματα του τρένου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φονική έκρηξη σε εργοστάσιο των Τρικάλων – «Μοιραία» παράλειψη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Απάντησε η Lufthansa για τη 16χρονη – 8 Ιανουαρίου πέταξε για τη Γερμανία η Λόρα