- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Μαδρίτη και η Σεούλ στέλνουν στρατιωτικά αεροσκάφη για να απομακρύνουν πολίτες τους από τη Μέση Ανατολή
ΔΙΕΘΝΗ
«Τα ισπανικά αεροπλάνα είναι έτοιμα, το προσωπικό είναι έτοιμο, όπως πάντα με τον επαγγελματισμό του ισπανικού στρατού», δήλωσε η Ρόμπλες σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Antena 3.
Μια ομάδα 350 ισπανών πολιτών, που βρίσκονται στο Λίβανο, έχουν ζητήσει να πάνε στην Ισπανία, δήλωσε η Ρόμπλες στη συνέντευξη.
Ο υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι περίπου 1.000 Ισπανοί βρίσκονται στο Λίβανο.
Εξάλλου ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γέολ έδωσε σήμερα εντολή να αναπτυχθεί αμέσως στρατιωτικό αεροσκάφος για να απομακρύνει νοτιοκορεάτες πολίτες από το Ισραήλ και άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής, καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις, έγινε γνωστό από το γραφείο του.
Ο Γιουν συναντήθηκε με τους συμβούλους του για την εθνική ασφάλεια και την οικονομία αναφορικά με τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και ζήτησε να υπάρξει ταχεία, αλλά μετρημένη απάντηση σε οποιονδήποτε αντίκτυπο θα μπορούσε να υπάρξει στις αλυσίδες ενεργειακών προμηθειών, εμπορίου και εφοδιασμού της χώρας, προστέθηκε από τη νοτιοκορεατική προεδρία.
Ο Γιουν δήλωσε ότι η ασφάλεια των Νοτιοκορεατών στην περιοχή είναι η κορυφαία προτεραιότητα και πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας κάλεσε τους νοτιοκορεάτες πολίτες στο Ισραήλ και το Λίβανο να αναχωρήσουν αμέσως με κάθε διαθέσιμο μέσο.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία για το 2023, στο Ισραήλ βρίσκονταν 572 Νοτιοκορεάτες, μεταξύ των οποίων και μόνιμοι κάτοικοι και κάτοχοι ισραηλινών διαβατηρίων, και 214 στο Λίβανο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ερευνά έναν Δημοκρατικό που κάλεσε τους στρατιωτικούς να απειθήσουν στις "παράνομες εντολές"
ΔΙΕΘΝΗ
Βρετανία: Το BBC δεν είναι «θεσμικά προκατειλημμένο», λέει ο Μάικλ Πρέσκοτ σε κοινοβουλευτική επιτροπή
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΕ: "Eποικοδομητική πρόοδος" στις συνομιλίες για την Ουκρανία στη Γενεύη, αλλά έχουμε "πολύ δουλειά" μπροστά μας
ΔΙΕΘΝΗ
Βρετανία: Το BBC δεν είναι «θεσμικά προκατειλημμένο», λέει ο Μάικλ Πρέσκοτ σε κοινοβουλευτική επιτροπή
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 24/11/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Tik Tok Alpha - Κίνα: Στρατός από ανθρωποειδή ρομπότ
- ΔΙΕΘΝΗ Τρομοκρατική επίθεση στο Πακιστάν -Έκρηξη σε φυλάκιο με 3 νεκρούς
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ψαράδες σε απόγνωση - Στο «κόκκινο» η υπεραλίευση
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διάσωση με super puma – Μεταφορά 4 μεταναστών σε κρίσιμη κατάσταση
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε ιδιώτες» τα «φιλέτα» των ΕΛΤΑ – Ανησυχούν οι εργαζόμενοι για τα κέντρα διαλογής