- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Παρίσι 2024- Νταρμανάν: «Η Γαλλία θα παράσχει 24ωρη προστασία στην ομάδα του Ισραήλ»
ΔΙΕΘΝΗ
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν την Παρασκευή (26/7) εν μέσω έντονων ανησυχιών για την ασφάλεια σε μια περίοδο αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων για τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Γάζα.
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι οι Ισραηλινοί αθλητές θα προστατεύονται όλο το εικοσιτετράωρο κατά τη διάρκεια των Αγώνων, 52 χρόνια μετά τη σφαγή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου κατά την οποία 11 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από Παλαιστίνιους μαχητές.
Ο υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Ζεζουρνέ είπε σε συνάντηση των ομολόγων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα:
«Θέλω να πω ότι εκ μέρους της Γαλλίας, στην ισραηλινή αντιπροσωπεία, σας καλωσορίζουμε στη Γαλλία για αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες»,ενώ τόνισε ότι θα επικοινωνήσει με τον Ισραηλινό ομόλογό του και επίσης «του πει ότι διασφαλίζουμε την ασφάλεια της ισραηλινής αντιπροσωπείας».
Σε μια συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης το Σάββατο, ο βουλευτής του ακροαριστερού κόμματος France Unbowed (LFI) Τομάς Πορτέ μαγνητοσκοπήθηκε να λέει ότι οι Ολυμπιακοί αθλητές του Ισραήλ δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη Γαλλία και ότι πρέπει να υπάρξουν διαμαρτυρίες ενάντια στη συμμετοχή τους στους Αγώνες.
«Είμαστε λίγες μέρες μακριά από μια διεθνή διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο Παρίσι, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Και είμαι εδώ για να πω ότι όχι, η ισραηλινή αποστολή δεν είναι ευπρόσδεκτη στο Παρίσι. Οι Ισραηλινοί αθλητές δεν είναι ευπρόσδεκτοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι», είπε καταχειροκροτούμενος, σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν στα social media.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Photo credits
By MaskedSinger - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=149525673
ΣΧΕΤΙΚΑ
Το Ισραήλ δηλώνει ότι "εξόντωσε" τον αρχηγό του πολεμικού ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης
ΔΙΕΘΝΗ
Τουρκία: Επίθεση με drone σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα – αναφορές για ζημιές αλλά όχι θύματα
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 25/03/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 26/03/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαγορά ιταλικού ομίλου Gadi από τον όμιλο Antenna
- ΔΙΕΘΝΗ Άγριος καυγάς ηθοποιού με γείτονά του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραμένουν στην Κύπρο οι Ελληνικές δυνάμεις
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου