- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Βόρεια Μακεδονία: Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία», κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του
ΔΙΕΘΝΗ
Ο εν αναμονή πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης της οποίας θα ηγηθεί αποκάλεσε και μάλιστα τρεις φορές τη χώρα «Μακεδονία», χωρίς να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας.
O Μίτσκοσκι περιέγραψε τη χώρα με τα πιο "μελανά" χρώματα, κατηγορώντας την απερχόμενη κυβέρνηση ως υπεύθυνη γι΄αυτό και σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στην ανόρθωση της οικονομίας της χώρας και στην ανάπτυξη.
Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα καλλιεργήσει σχέσεις συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες.
Η συνεδρίαση αυτή της Βουλής θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής (23/06) με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε πρόσφατα ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησής του θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας (σ.σ.Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας).
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 21/11/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός το Σάββατο 22/11/2025
- ΔΙΕΘΝΗ TikTok ALPHA: Το πρώτο μπάρμπεκιου στο διάστημα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ελληνική αποστολή καινοτομίας της ENDIAVOR στο SLUSH 2025 στο Ελσίνκι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έφτασε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα
- ΔΙΕΘΝΗ Νέο ρεκόρ για έργο της Φρίντα Κάλο – 47,4 εκατ. δολάρια
- ΔΙΕΘΝΗ Miss Universe – Νικήτρια η εκπρόσωπος του Μεξικού