- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Σλοβακία: Η ανάρρωση του πρωθυπουργού Φίτσο θα είναι "μακρά", αλλά η κατάστασή του κρίνεται "ικανοποιητική"
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Φίτσο δέχτηκε επίθεση από έναν ένοπλο, στις 15 Μαΐου, ενώ χαιρετούσε τους υποστηρικτές του, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Χάντλοβα, μια πόλη της κεντρικής Σλοβακίας. Υποβλήθηκε αμέσως σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις, σε νοσοκομείο της πόλης Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου παραμένει για νοσηλεία.
«Η ανάρρωση του πρωθυπουργού είναι επιτέλους σε καλό δρόμο», είπε ο Κάλινακ, σημειώνοντας ότι «θα είναι υπερβολικά μακρά, επειδή τα τραύματά του είναι πολύ σοβαρά».
Ο Φίτσο είναι πλέον σε θέση να δέχεται τροφή.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των συμβούλων του πρωθυπουργού, τον Έρικ Κάλινακ, που ήταν παρών στην επίθεση, «για λίγα χιλιοστά» οι σφαίρες θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει τον Φίτσο στον θάνατο. «Το λεπτό έντερο χτυπήθηκε με τέτοιο τρόπο που υπέστη διάτρηση σε πέντε σημεία, όμως οι γιατροί έκαναν θαύματα», ανέφερε, σύμφωνα με τον ιστότοπο postoj.sk. «Αν είχε χτυπηθεί κάποιο όργανο ζωτικής σημασίας, θα ήταν μοιραίο», πρόσθεσε.
Το νοσοκομείο από την πλευρά του ανακοίνωσε σήμερα ότι η θεραπεία του πρωθυπουργού συνεχίζεται όπως ήταν προγραμματισμένη και η κατάσταση της υγείας του είναι ικανοποιητική.
Ο δράστης της επίθεσης, ο 71χρονος Γιουράι Τσίντουλα, συνελήφθη και έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Νορβηγία: Η πριγκίπισσα διάδοχος Μέτε-Μάριτ ζητά ξανά συγγνώμη για τις σχέσεις της με τον Τζ. Έπστιν
ΔΙΕΘΝΗ
Μελόνι στη συνάντηση με Βανς στο Μιλάνο: «Εργαζόμαστε με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μας»
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Mεσημεριανό Δελτίο 06/02/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Πλημμύρες στο Μαρόκο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χειροπέδες σε διαρρήκτες που «άδειαζαν» σπίτια
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τρίκαλα – Νέα έρευνα στο εργοστάσιο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κοκαΐνη σε μπάρμπεκιου – Συλλήψεις σε Μαραθώνα και Νέα Μάκρη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φονική καταιγίδα στην Κομοτηνή – Νέες καταιγίδες σε εξέλιξη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εισέβαλαν με κλεμμένο αγροτικό όχημα σε κοσμηματοπωλείο